miercuri, 29 mai, 2024

Jill Biden va fi operată. Ce probleme de sănătate are soţia preşedintelui SUA

Soţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, întâmpina o serie de probleme de sănătate, Astfel, prima doamnă a SUA, Jill Biden, va fi operată.

Săptămâna viitoare va avea loc această intervenţie chirurgicală, a transmis miercuri, 4 ianuarie 2023, purtătoarea sa de cuvânt, Vanessa Valdivia.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, va fi operată

Jill Biden, soţia lui Joe Biden, a fost la un control de rutină unde i s-a descoperit o mică leziune cutanată la nivelul feței.

Conform administraţiei prezidenţiale, intervenţia chirurgicală ar avea loc miercuri, 11 ianuarie 2023, la Spitalul Militar Walter Reed, în apropiere de Washington D.C. Scrisoarea medicală pe care purtătoarea de cuvânt Vanessa Valdivia a făcut-o a fost redactată de medicul Kevin O’Connor.

„În timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele, a fost descoperită o mică leziune deasupra ochiului primei doamne. Ca măsură de precauţie, medicii au recomandat să fie îndepărată”, scrie medicul în scrisoarea sa.

Medicul american susţine faptul că ţesuturile astfel îndepărtate vor fi mai apoi analizate pentru a primi un diagnostic concis.

Vă aducem aminte că Jill Biden are 71 de ani şi este prima doamnă cea mai în vârstă din istoria Statelor Unite ale Americii, în timp ce soţul ei, Joe Biden, care are 80 de ani, este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe din istorie.

Important de menţionat este că, Joe Biden considera cancerul ca o cauză personală, după ce fiul său, Beau, a murit în anul 2015 de cancer la creier. Reducerea ratei deceselor cauzate de această boală este pentru preşedintele american o „prioritate prezidenţială”.

Jill Biden a vizitat România, în anul 2022

La începutul lunii mai a anului 2022, Jill Biden, prima doamnă a SUA, a vizitat România. Aceasta a aterizat cu o aeronavă la Baza Aeriană de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

Soţia preşedintelui SUA a discutat cu militarii americani trimişi în România, oficiali şi specialişti care ajuta refugiaţii ucraineni pentru a descuraja un atac al Rusiei.

De asemenea, prima doamnă a ajuns şi în Bucureşti, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Guvernului, personalul ambasadei SUA, dar şi alţi lucrători implicaţi în acţiuni de ajutor umanitar.

La scurt timp după vizita în România, Jill Biden, soția președintelui SUA, a plecat spre Bratislava, Slovacia unde a purtat discuţii similare.

Jill şi Joe Biden, vaccinaţi cu cea de-a cincea doză de vaccin anti-Covid-10

Vă aducem aminte că la finalul lunii octombrie, preşedintele SUA şi soţia sa au primit cea de-a cincea doză de vaccin anti-Covid-19. Serul este actualizat pentru a putea combate varianta Omicron. Cei doi s-au reinfectat cu virusul, imediat după imunizarea cu primele doze.

În aceste moment, doar 20 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii şi-au administrat doza actualizată de vaccin anti-COVID-19. Purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a afirmat că nu este suficient, întrucât toată lumea „trebuie să obţine vaccinul actualizat cât mai curând posibil”.

Astfel, după ce Jill Biden va fi operată, purtătoarea de cuvânt va transmite presei care este starea de sănătate a primei doamne a SUA și cum a decurs intervenția chirurgicală.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite