Loredan Gargalac, bucătarul celebru din Marea Britanie critică dur emisiunile culinare din România. Loredan Gargalac este unicul executive chef român din Marea Britanie. Având în vedere experiența sa, acesta s-a dat cu părerea că majoritatea dintre concurenții care vin la emisiunile culinare produse în România sunt doar amatori, care se pretind a fi profesioniști.
În plus, reputatul bucătar român din Marea Britanie consideră că nu este suficient doar să fii câștigătorul unei emisiuni culinare pentru a te considera apoi mare bucătar. Chef Loredan Gargalac are nenumărate premii câștigate în competiții cu adevărat serioase. Acesta este deținătorul unor distincții importante în domeniul culinar. Marele bucătar a reușit performanța de a câștiga de trei ori Premiul de excelență „AA1 Rosette Award”.
Chef Loredan Gargalac consideră că emisiunile culinare românești sunt cu mult sub nivelul celor britanice
„În meseria asta ai foarte, foarte multe de învăţat. Nu poţi spune am câştigat premiul la nu ştiu ce emisiune şi gata, de acum sunt mare bucătar. Şi, ca atare, pot să pretind, din această ipostază, nu ştiu câţi bani sau nu ştiu câte stele pe cer, ca să nu zic altceva. Cineva ar trebui să le spună acelor oameni că nu sunt decât nişte amatori, iar nu profesionişti”, a declarat chef Gargalac.
Marele chef consideră că arta culinară și gătitul în general trebuie să se bazeze pe studierea aprofundată a fundamentelor și că nici un pas nu trebuie omis în procesul studiului. În plus, Gargalac aduce critici dure în adresa show-urilor culinare produse pe meleagurile românești. Bucătarul cu o experiență vastă consideră că emisiunile din România sunt cu mult sub nivelul celor din Marea Britanie.
„În meseria asta ai foarte, foarte multe de învăţat. Nu poţi spune am câştigat premiul la nu ştiu ce emisiune şi gata, de acum sunt mare bucătar. Şi, ca atare, pot să pretind, din această ipostază, nu ştiu câţi bani sau nu ştiu câte stele pe cer, ca să nu zic altceva. Cineva ar trebui să le spună acelor oameni că nu sunt decât nişte amatori, iar nu profesionişti”, a declarat chef Gargalac.
Însă, chiar dacă nu consideră participanții la emisiunile culinare românești adevărați profesioniști, bucătarul totuși apreciază entuziasmul și implicarea tinerilor în domeniul culinar. Acesta atrage atenția asupra faptului că este esențial ca participanții să nu fie doar în goana după bani rapizi, dar să se implice cu adevărat în bucătărie și în procesul deosebit de a pregăti delicii adevărate.
Marele chef din Marea Britanie apreciază entuziasmul tinerilor din domeniul culinar
„E plăcut să le constați entuziasmul, să te bucuri de bucuria lor, de idealurile lor. Dar aproape nimeni nu le spune că nu sunt decât la începutul meseriei. Cine se face bucătar din dorința de a câștiga repede bani sigur va rata întâlnirea cu această meseria și cu frumusețea sa”, adaugă Loredan Gargalac.
Marele bucătar spune că uneori trebuie să faci eforturi extrem de mari mari pentru a-ți dovedi pasiunea şi rezistenţa în breaslă. Pentru a reuși în acest domeniu acesta a fost nevoit să stea chiar și 12 ore în bucătărie, săptămână după săptămână. Pasionat din adolescenţă de meseria de bucătar, Loredan Gargalac susține, că nu se mai poate uita la emisiunile româneşti de acest tip.
Loredan Gargalac este plecat de 20 de ani din România. Chiar dacă este o perioadă destul de lungă, bucătarul nu a rupt legătura cu patria sa. Bărbatul are aici stabiliți părinții dar și pe fiul său, Robert. Loredan speră că băiatul lui o să opteze pentru o carieră în Mare Britanie și își va urma studiile în domeniul informaticii în universitățile britanice.