miercuri, 17 aprilie, 2024

Mă doare umărul stâng și gâtul. Ce afecțiuni provoacă aceste senzații neplăcute?

Tot mai multe persoane se plâng și spun că „mă doare umărul stâng și gâtul”. Gâtul vă poate durea cu intensitate variabilă și poate provoca alte afecțiuni neplăcute, cum ar fi durerile de umăr, restricționarea mișcărilor și durerile de cap.

Durerea de gât nu este o afecțiune independentă. Este o consecință a proceselor patologice care au loc la nivelul coloanei vertebrale și al țesuturilor înconjurătoare. Cea mai frecventă cauză a durerilor de gât este osteocondroza. Durerea severă de gât poate apărea, de asemenea, din cauza hipotermiei sau ca urmare a unei întoarceri nefericite a capului, a unor mișcări bruște care pot provoca spasme musculare. Totuși, cel mai frecvent mecanism al durerii de gât este legat de o perturbare a structurilor coloanei vertebrale, deformarea și alinierea vertebrală, care sunt caracteristice osteocondrozei. Atunci când vertebrele se deplasează, acestea se lovesc de rădăcinile nervoase care ies din coloana vertebrală. Dacă acest impingement se produce la nivelul coloanei cervicale, se produce durere de gât.

Mă doare umărul stâng și gâtul. Ce afecțiuni provoacă acest simptom

Cu toate acestea, oricine este familiarizat cu această problemă va susține că nu doar gâtul este cel care doare. Da, atunci când rădăcinile nervoase de la nivelul coloanei cervicale sunt ciupite, apar adesea și alte simptome. Cele mai frecvente sunt dureri la nivelul gâtului și al umărului.

De asemenea, apare durerea în gât la mișcarea capului, încercarea de a întoarce capul în partea dreaptă sau stângă, în funcție de partea în care este ciupit nervul, aruncarea capului înapoi sau înclinarea acestuia în jos. Apare rigiditate la nivelul mușchilor umărului de pe partea afectată, durere de tracțiune în braț, scăderea senzației la nivelul mâinii, amorțeală, furnicături, slăbiciune la nivelul degetelor

De asemenea, multe persoane suferă de dureri de cap, amețeli, chiar și vărsături. Durerea de braț, durerea de umăr și amorțeala la nivelul membrelor pot fi asociate cu boli cardiovasculare periculoase, așa că este important să vă consultați medicul dacă aveți aceste simptome. Durerile de cap, amețelile și atacurile de greață și vărsături asociate pot indica alte boli grave care nu au legătură cu coloana vertebrală, așa că un consult de specialitate urgent este esențial.

Cum să ameliorezi deranjul dacă ai osteocondroză sau hipotermie. La ce medic să apelezi?

Există câteva lucruri importante de care trebuie să țineți cont atunci când aveți dureri de gât și de umăr sau dureri de cap. Cel mai simplu lucru de făcut pentru durerea acută de gât este să luați un medicament antiinflamator nesteroidian.

Printre acestea se numără ibuprofen, aspirină sau diclofenac. Un medicament antiinflamator sub formă de cremă, gel sau unguent poate fi, de asemenea, de ajutor. Aceasta nu trebuie să fie frecată doar în partea gâtului unde nervul pare să fie ciupit, ci și în zonele din apropiere, inclusiv în mușchii umerilor, unde se simte durerea și rigiditatea.

Pentru a reaminti, terapia pentru osteocondroza cervicală implică mai multe etape și tipuri de tratament. O vizită la un ortoped sau la un vertebrolog. Acest specialist va ajuta la „eliberarea” nervului ciupit și la repunerea vertebrelor dislocate la locul lor.

Pacienții care spun că mă doare umărul stâng și gâtul trebuie să știe că va fi necesară o radiografie sau o scanare RMN înainte de procedură. Fizioterapia și exercițiile terapeutice sunt, de asemenea, de ajutor. Acest lucru îmbunătățește alimentarea structurilor coloanei vertebrale, întărește mușchii profunzi ai spatelui și îmbunătățește starea generală a coloanei vertebrale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite