luni, 24 iunie, 2024

Sirop pentru roșu în gât la copii. Cum să calmezi dificultățile la înghițire

De cele mai multe ori, mămicile tratează virozele cu sirop pentru roșu în gât la copii. Aproape nici o boală respiratorie acută la copii nu este fără inflamație a membranelor mucoase din faringe. Afecțiunea este însoțită de un disconfort pronunțat, durere și dificultăți la înghițire, iar adesea vocea copilului devine răgușită și surdă.

Pentru un tratament eficient al gâtului copiilor, inclusiv tratamentul la domiciliu, părinții trebuie să cunoască mecanismul de dezvoltare a patologiei și metodele care pot ajuta copilul fără a dăuna sănătății lor. Gâtul, este primul care se confruntă cu lovituri externe din partea agenților patogeni: viruși, bacterii, alergeni și ciuperci. Membrana mucoasă a gâtului are multe terminații nervoase, astfel încât orice, chiar și un proces inflamator minor duce la o varietate de simptome neplăcute.

Sirop pentru roșu în gât la copii. Tratarea unei dureri de gât la copii

Dacă inflamația s-a răspândit mai mult și a afectat organele vecine, atunci în aceste situații, pe lângă plângerile de zgârieturi în gât și durere, copilul are febră, letargie, tuse, nas care curge sau alte simptome de infecție respiratorie. În același timp, „roșu în gât„, pe care multe mame l-au auzit în repetate rânduri de la medicul pediatru, poate să nu însemne nimic și nu necesită niciun tratament.

O durere și o roșeață în gât la un copil nu reprezintă un diagnostic, ci doar un simptom al unei infecții specifice, care trebuie identificată înainte de a începe tratamentul. Este de competența medicilor să pună diagnosticul și să prescrie tratamentul adecvat.

Terapia este selectată ținând cont de cauzele bolii și de starea actuală a tânărului pacient. În cea mai mare parte se folosesc tactici conservatoare. Pentru a trata gâtul unui copil cât mai rapid și mai eficient posibil, specialiștii prescriu diverse medicamente, a căror acțiune vizează eliminarea agentului infecțios, ameliorarea reacțiilor alergice.

Cu ce poate fi ameliorată durerea din gât. Recomandările medicilor

Pentru a scăpa de durere în gât sunt necesare proceduri fizioterapeutice, curățarea și gargară a gâtului cu soluții speciale. Medicamentele pentru tratarea durerilor de gât pot include analgezice, antipiretice, antibiotice și medicamente antiinflamatoare. De asemenea, sunt prescrise complexe de vitamine și minerale.

De asemenea, puteți utiliza modalități simple prin care copiii pot ameliora durerea de gât. Astfel, beți lichide calde, gargara cu apă sărată, administrarea unor pastiluțe pentru gât masticabile. Dați-i copilului ibuprofen sau paracetamol la nevoie.

Cât mai des posibil, copilului trebuie să i se ofere ceai din afine, tei sau de mușețel. Decoctul natural de măceșe este la fel, foarte eficient. Aerul din camera copilului trebuie umidificat. Pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani se folosește adesea siropul Aqua Maris, care are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Se bazează pe apă de mare purificată. De asemenea, este eficient și spray-ul Ljugol, care este utilizat pe scară largă în pediatrie de mulți ani ca antiinflamator și antiseptic.

Dacă un sirop pentru roșu în gât la copii nu ajută, trebuie furnizat aer proaspăt și rece pentru a ajuta la respirație. De asemenea, se recomandă să se dea copilului o băutură caldă, de exemplu lapte cu bicarbonat de sodiu, care va reduce parțial inflamația și va diminua umflarea.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite