sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Siropurile de tuse responsabile pentru decesele a sute de copii? OMS investighează informațiile

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) investighează dacă anumite siropuri de tuse sunt responsabile pentru decesele a sute de copii. Aceștia au lansat investigația pentru a stabili o posibilă conexiune între producătorii de siropuri de tuse contaminate și decesul a peste 300 de copii din mai multe țări.

La nivel mondial există o creștere a cazurilor de gripă. Acest lucru a dus automat și la creșterea vânzărilor de medicamente pentru tratarea afecțiunii. Așadar, au fost unele cazuri în care siropurile de tuse ar fi fost contaminate cu mai multe toxine.

Siropurile de tuse, responsabile pentru decesele a sute de copii?

OMS arată că a lansat o investigație referitoare la existența vreunei conexiuni în ceea ce privește siropurile de tuse contaminate și decesele a sute de copii. O sursă a declarat pentru Reuters, citată de observatornews.ro că OMS a invocat niveluri inacceptabile de toxine în unele produse invocate mai sus. Specialiștii caută acum mai multe informații despre materiile prime care au fost folosite de mai mulţi producători din India și Indonezia pentru a produce siropurile de tuse. Aceștia mai caută să descopere dacă firmele au obținut substanțele de la același producător.

OMS nu a spus numele niciunui furnizor dar se pregătește să emită o recomandare celor care utilizează acest tip de medicament. Aceiași experți vor să stabilească dacă, sau când sunt astfel de produse necesare, din punct de vedere medical, pentru copii.

În date tehnice au fost peste 300 de decese ale copiilor. Conform autorităților, decesele au survenit din cauza leziunilor renale acute și au început din iulie 2022. Au fost semnalate decese în Gambia, Indonezia și Uzbekistan. OMS a declarat că decesele sunt legate de siropurile de tuse eliberate fără prescripție medicală pe care copiii le-au luat pentru boli comune și care conțineau o toxină cunoscută, fie dietilenglicol, fie etilenglicol.

„Acest lucru este de cea mai mare prioritate pentru noi, pentru a nu mai vedea decese de copii din cauza a ceva ce poate fi atât de ușor de prevenit”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, fără a face alte comentarii.

Există mai multe remedii naturiste pentru tuse

Faptul că unele medicamente pot avea reacții adverse grave nu este niciun secret. Totuși, pentru a scăpa de aceste efecte, puteți apela la unele remedii naturiste. În schimb, este foarte important să înțelegem  faptul că trebuie să apelăm la ajutorul medicilor de specialitate și să nu luăm ”după ureche” medicamente. Așadar, vă prezentăm câteva soluții pentru adulții care au tuse:

1. Hidratarea: Bea suficientă apă și sucuri de fructe pentru a ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii.

2. Inhalarea aburilor: Inhalarea aburilor de apă fierbinte pot ajuta la decongestionarea căilor respiratorii și la ameliorarea tusei.

3. Uleiuri esențiale: Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de mentă sau eucalipt, pot avea proprietăți expectorante care ajuta la eliminarea mucusului din plămâni.

4. Ceaiuri Ceaiurile de plante, cum ar fi ceaiul de mușețel sau de tei, pot ajuta la calmarea tusei și la ameliorarea simptomelor respiratorii.

În încheiere vom vedea ce va spune OMS despre faptul că anumite siropuri de tuse au provocat decesul a sute de copii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite