luni, 24 iunie, 2024

Salată de avocado simplă. O adevărată bombă de vitamine

O salată de avocado simplă poate fi pregătite de oricine, chiar și de gospodine fără de experiență. Această salată este o modalitate foarte bună de a bucura întreaga familie în timpul Postului Mare și nu numai, deoarece este foarte hrănitoare. De asemenea, cantitatea mare de legume și amestecul de salată o face o adevărată bombă de vitamine. Iar punctul culminant al salatei este dressingul de muștar.

Nu trebuie să faci salata de avocado și roșii cherry strict după rețetă, este loc pentru imaginația ta, poți adăuga castraveți sau măsline. Printre ingredientele necesare se numără avocado în cantitate de o bucată, roșii cherry aproximativ 12 buc. De asemenea, veți avea nevoie de ardei dulce aproximativ o bucată, ceapă, salată verde, ulei de măsline 5 linguri, muștar din boabe aproximativ 2 linguri, suc de lămâie aproximativ 2 linguri, piper negru și sare după gust.

Salată de avocado simplă. Ingredientele necesare pentru a găti deliciul

Un avocado perfect pentru salată nu ar trebui să aibă o coajă verde. Acesta ar trebuie să fie mai închis sau chiar maro. Doar un astfel de avocado este matur, pulpa sa este moale și gustoasă, iar cele cu pielea deschisă, sunt imaturi. Nu uitați să acordați atenție acestui aspect.

Pentru a pregăti salata se ia un avocado spălat și se taie în jumătate pe lungime cu un cuțit și se îndepărtează sâmburii. Apoi se decojește avocado cu un cuțit și se taie în felii subțiri. Tăiați roșiile cherry în jumătăți sau sferturi.

Se taie ardeii, se scot semințele și se taie în segmente. Se ia o ceapă de mărime medie și se curăță de coajă. Pentru a evita lacrimile la felierea cepei, clătiți-o și cuțitul cu care tăiați sub apă rece, apoi puteți tăia ceapa în siguranță în jumătăți de inele.

Cum să faci dressingul pentru salată? Cu ce feluri de mâncare poate fi servită salata?

Pentru a face dressingul, se toarnă uleiul de măsline într-un bol și se pune muștarul boabe. Apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați totul bine. După care începeți asamblarea salatei. Se pun frunzele de salată pe o farfurie plată sau într-o salatieră, se adaugă roșiile cherry și avocado tăiate felii, apoi ceapa și ardeiul gras. Se condimentează cu sare și piper, dacă se dorește. Se asezonează cu sos de muștar. Asta este, atât de simplu și atât de gustos.

Salata de avocado merge excepțional de bine cu aproape toate felurile de mâncare din carne și pește. Iar ca aperitiv, este superbă. În plus, salatele de avocado sunt cel mai bun mod de a cunoaște acest fruct minunat. Nu cu mult timp în urmă era considerat rar și exotic, dar astăzi feliile de avocado sunt adăugate în salate la fel de des ca și crutoanele, de exemplu.

O salată de avocado simplă necesită doar să amestecați ingredientele. Dintre acestea fac parte salată verde, legume, carne sau fructe de mare. Dar merită să vă gândiți la ingrediente dacă doriți ca avocado să fie ingredientul principal. De exemplu, multe salate cu frunze nu numai că sunt de un verde palid ca avocado, dar au aceeași aromă neutră. Astfel, o salată ar fi plictisitoare și inexpresivă. Mai mult, avocado copt se poate transforma în piure de cartofi și se poate pierde cu totul atunci când este amestecat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite