marți, 16 aprilie, 2024

Tratament naturist pentru imunitate scăzută la adulți. Rețete de leacuri bătrânești

Medicina tradițională este cu milenii mai veche decât medicina oficială, astfel tot mai multe persoane apelează la un tratament naturist pentru imunitate scăzută la adulți. În mod paradoxal, multe remedii populare nu sunt altceva decât ierburi și plante bine cunoscute.

O dietă echilibrată și variată este esențială pentru a menține un sistem imunitar funcțional. Până la 80% din celulele imunitare ale organismului se găsesc în tractul gastrointestinal. Multe produse din „ din medicina populară” sunt incluse în recomandările tradiționale ale medicilor generaliști, nutriționiștilor atunci când vine vorba de stimularea imunității. Oamenii au apelat de mult timp la rețete „de casă” pentru a-și reface forțele și a-și menține sănătatea. Dacă sunt folosite cu atenție, ierburile și alte plante pot deveni stimulatori ai imunității.

Tratament naturist pentru imunitate scăzută la adulți. Beneficiile ceaiului de mușețel

Multor oameni le place ceaiul de mușețel fără să realizeze că acesta conține multe beneficii pentru sănătate. Mușețelul este una dintre cele mai medicinale plante și una dintre cele mai studiate. Este plin de substanțe bioactive care pot avea efecte antiinflamatorii precum uleiurile esențiale.

Se folosesc pulberea de flori uscate de mușețel, extractele și infuziile. Infuzia de mușețel poate fi clătită în jurul gâtului în caz de răceală. Cercetările arată că mușețelul, are proprietăți antibacteriene și calmante și poate stimula sistemul imunitar și răspunsul imunitar.

Sucurile de citrice nu sunt doar gustoase, ci au și un efect de vindecare generală asupra organismului. Sucul de portocale conține mulți antioxidanți puternici, vitamina C, care este esențială pentru imunitate. Dar nu trebuie să se abuzeze de sucuri. Acestea nu sunt foarte bune pentru dinți, mai ales pentru copii de 10 ani. În plus, sucul și uleiul de sâmburi de struguri, spre deosebire de fructele întregi, are puține fibre.

Lămâie, miere și ghimbir pentru imunitate. Alimente naturale pentru a aproviziona organismul cu vitaminele necesare

Aceste ingrediente sunt atât preparate ca o băutură încălzitoare pentru a trata răcelile, cât și amestecate ca un gem pentru a stimula imunitatea în timpul sezonului rece. Pentru a pregăti această bombă de vitamine radeți 250 de grame de ghimbir și dați pe răzătoare două lămâi de mărime medie. Apoi adăugați apă clocotită și tocați-le mărunt.

Se toarnă apă fierbinte peste ingrediente și se adaugă 250 de grame de miere. După care se lasă la infuzat timp de o zi. Luați câte o linguriță din această băutură de trei ori pe zi. Aceste ingrediente se prepară atât ca o băutură care încălzește în caz de răceală, cât și ca un amestec asemănător unui gem pentru a stimula imunitatea în timpul sezonului rece.

Rețeta de gem diferă prin faptul că amestecul de mai sus trebuie fiert până se îngroașă și apoi răcit. Se ia câte o linguriță de două ori pe zi. Totuși, în primul caz, trebuie să țineți cont de faptul că apa clocotită distruge unele vitamine, așa că apa nu trebuie să fie foarte fierbinte. De asemenea, mierea este calorică și poate provoca alergii, iar ghimbirul poate fi luat cu condiția să nu existe probleme de stomac.

Un tratament naturist pentru imunitate scăzută la adulți poate fi efectuat cu lămâie, care este adesea luată pentru răceli. Cu toate acestea, este bogată în acest micronutrient. În plus, lămâile conțin și alți compuși bioactivi, cum ar fi flavonoidele și uleiurile esențiale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite