joi, 23 mai, 2024

Suc de sfeclă roșie. Beneficiile și vitaminele conținute în băutură

Un suc de sfeclă roșie are multe beneficii pentru sistemul imunitar. Sucul de sfeclă roșie este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Conține vitaminele B, vitamina C, flavonoide, fier și o cantitate impresionantă de nitrați. Produsul crește nivelul de oxid nitric din organism, care, printre altele, crește contracțiile musculare, îmbunătățește performanța și rezultatele sportive.

Sfecla roșie a atras atenția sportivilor abia în 2009, când a fost publicat primul studiu privind beneficiile sale în sport. Ce au observat oamenii de știință la vremea respectivă? Acel suc de sfeclă roșie reduce cheltuielile energetice și astfel crește durata antrenamentului. Iar timpul este esențial pentru concurenți, chiar și o fracțiune de secundă îi poate îndepărta de o medalie de aur.

Suc de sfeclă roșie beneficii. Remediul care îmbunătățește sistemul cardiovascular

În cadrul unuia dintre experimentele cu suc de sfeclă roșie, alergătorii au parcurs distanțe cu 20-30 de secunde mai repede decât de obicei. Maratoniștii au inclus produsul în dieta lor zilnică și și-au crescut viteza de alergare cu 5%. Cicliștii care au băut două căni de suc de sfeclă înainte de cursă au devenit mai energici și au pedalat cu 3% mai repede.

Și, deși nu este prea mult pentru pasionații de fitness, și aceștia vor beneficia de acest produs. Sucul de sfeclă roșie îmbunătățește sistemul cardiovascular și respirator, ceea ce este important atunci când faceți exerciții fizice. În plus, consumul de suc de sfeclă roșie este benefic chiar și după activitățile sportive. Antioxidanții din suc reduc durerile musculare și accelerează recuperarea.

Sfecla roșie este încărcată cu nitrați, iar legumele cu un conținut ridicat de aceste substanțe îmbunătățesc performanța sportivă. Faptul este că crește nivelul de oxid nitric în organism, ceea ce îmbunătățește alimentarea cu sânge și îmbunătățește contracția musculară. Această combinație de proprietăți importante crește rezistența. Acesta este în mare parte motivul pentru care oxidul de azot este utilizat în nutriția sportivă. Sportivii îl folosesc pentru a crește volumul muscular.

Cum funcționează remediul naturist? Cu cât timp înainte de antrenament trebuie băut sucul

Nitrații din sfeclă sunt transformați în oxid nitric în organism. Oxidul nitric trece prin pereții arterelor și trimite semnale către celulele musculare care se relaxează sub influența sa. Între timp, vasele de sânge se dilată, iar acest lucru crește fluxul de sânge către mușchi, are loc un fel de „pompare a sfeclei”.

Oamenii de știință spun că 300-500 ml de suc de sfeclă roșie înainte de un antrenament va fi suficient pentru a vă îmbunătăți performanța sportivă. Nu beți mai mult, pentru că oricum nu veți putea multiplica beneficiile.

Din moment ce știi ce cantitate de suc de sfeclă roșie să bei și ce beneficii are leacul, trebuie să cunoști și ce contradicții are acesta. Nutriționiștii recomandă consumul de suc de sfeclă roșie cu 90 de minute înainte de a face mișcare. Acest lucru se datorează faptului că efectul maxim apare în 2-3 ore. Sucul de sfeclă roșie nu este recomandat celor care suferă de ulcer gastric, boli duodenale și renale. Abuzul de suc de sfeclă roșie poate duce, de asemenea, la amețeli, palpitații, greață, vărsături și stare generală de rău. Dar, în acest caz, trebuie să bei o cantitate foarte, foarte mare de suc.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite