duminică, 3 martie, 2024

Cea mai simpla rețetă de gulaș. Cum să pregătiți la dumneavoastră acasă un deliciu culinar

Gulașul este un fel de mâncare traditional care provine din Europa Centrală și de Est, inclusiv din țări precum Ungaria, Cehia, Slovacia și Croația. Acesta se remarcă prin gustul său unic, rezultat din combinarea de condimente și ingrediente.

De unde provine gulașul

Istoricul gulașului datează înapoi la secolul al XV-lea, când era o mâncare populară a nobilimii maghiare. Acesta a fost adus în Europa Centrală și de Est de către nomazii maghiari și a devenit rapid un element important al culturii culinare a acestor țări.

Gulașul a evoluat de-a lungul timpului, fiecare țară având propria sa interpretare a acestui fel de mâncare. În Ungaria, de exemplu, gulasul este adesea preparat cu carne de vită sau porc și o varietate de legume, cum ar fi ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina. În Cehia, gulasul este adesea preparat cu carne de vită sau porc și se caracterizează prin utilizarea unei cantități generoase de paprika.

Acest fel de mâncare este adesea servit cu o garnitură de cartofi sau orez, dar poate fi de asemenea servit cu pâine prăjită sau cu tăieței. Este un fel de mâncare versatil și poate fi adaptat în funcție de preferințele personale.

În zilele noastre, gulasul este încă un element important al culturii culinare din Europa Centrală și de Est și este în continuă evoluție. Acesta poate fi găsit în multe restaurante din țările din această regiune, precum și în alte țări din întreaga lume, unde este apreciat pentru gustul său unic și combinația sa de ingrediente.

Cea mai simplă rețetă de gulaș

Pentru a pregăti la dumneavoastră acasă acest fel de mâncare aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1,5 kg de carne de vită sau porc tăiată în cuburi mici
  2 căței de usturoi zdrobiți
  1 ceapă mare tocată
  2 morcovi curățați și tăiați în cuburi
  2 sferturi de păstârnac curățat și tăiat în cuburi
  1 tulpina de țelină tăiată în cuburi
  2 linguri de sare
  1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
  2 linguri de paprika
  1 lingură de cimbru
  1 lingură de boia de ardei iute (opțional)
  2 linguri de ulei vegetal
  4 căni de supă de pui sau apă

Încălziți uleiul într-o oală mare sau o tigaie adâncă. Adăugați carnea tăiată și gătiți până se rumenește. Îndepărtați carnea și puneți-o deoparte. În aceeași tigaie, adăugați ceapa, usturoiul, morcovii, păstârnacul și țelina. Gătiți până se înmoaie și devin aurii.

Adăugați condimentele: sare, piper, paprika, cimbru și boia de ardei iute (dacă se dorește). Amestecați bine. Imediat după adăugați carnea gătită înapoi în tigaie și amestecați cu legumele.

Adăugați supa sau apa și aduceți la fierbere.

Reduceți căldura la minim și acoperiți oala. Gătiți până când carnea este tare și legumele

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite