N-ai fi spus că se poate întâmpla în România! Un grup de vietnamezi, prinși la vânătoare de popândăi pentru a-i mânca! – VIDEO

Mai mulți vietnamezi au fost prinși la vânătoare de popândăi pentru a-i mânca, pe un câmp din din sudul orașului Timișoara. Aceștia săpau după animale, pentru a-i mânca. Pozele au ajuns la mai multe asociații de protecția animalelor, dar și la poliție și la Garda de Mediu, deoarece popândăii sunt specie protejată. Polițiștii timișoreni au demarat o anchetă pentru a-i identifica pe vietnamezi.

Vietnamezi, prinși la la vânătoare de popândăi: Îi mănâncă!

Un grup de vietnamezi, cel mai probabil veniți la muncă în România, au fost prinși la vânat de popândăi. Aceștia au fost fotografiați în timp ce săpau pe un câmp din Timișoara, în căutare de popândăi, pentru a-i consuma.

Grupul de vietnamezi a fost observat de doi fotografi în apropierea platformei industriale din zona Șag-Freidorf, din sudul orașului Timișoara. Vietnamezii au fost fotografiați în timp ce au săpat mai multe gropi și au reușit să prindă câteva exemplare de popândăi, pe care le-ar fi pus în bidoane de plastic.

Pozele făcute de cei doi fotografi au ajuns la Asociația pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor (ASPADA). Reprezentanții asociației de protecție a animalelor au sesizat Poliția, dar și Garda de Mediu, deoarece popândăii sunt specie protejată în țara noastră.

„Solicităm respectuos anchetarea săvârșirii unor acte de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege cuprinse în Anexa 4A Specii de interes comunitar, Specii de animale și de plante care necesită o protecție strictă la O.G. 57/2007 specia Popândău (Spermophilus citellus (Citellus citellus) (Popandau, Suită). Menționăm că am anunțat și Garda de Mediu Timiș“, au precizat reprezentanții ASPADA.

Reprezentanții asociației de protecția animalelor au menționat că în data de 26.03.2023 au primit un mesaj pe mesageria asociației de la doi fotografi care au surprins, fotografiind în zonă, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i mânca.

„Din informațiile pe care le dețin, o comunitate de vietnamezi ar fi în proximitatea Fabricii de Zahăr”, se arată în plângerea penală depusă de Anamaria Varga Manolea, președintele ASPADA.

Ce riscă vietnamezii care au ucis animalele

Reprezentanții Poliției Animalelor Timișoara au anunțat începerea cercetărilor în acest caz.

„La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş.

Potrivit Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, maltratarea și schingiuirea animalelor sau omorârea animalelor, cu intenție, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Popândăul este un mic mamifer ce trăiește și pe României şi este una dintre speciile protejate prin lege. Dacă în anii ’80 era considerat un dăunător al agriculturii, în prezent, popândăul este unul dintre cele mai periclitate specii de mamifere din România. Schimbările în modul de utilizare a terenurilor, precum și diminuarea continuă a numărului animalelor de fermă nu face posibilă perpetuarea pajiștilor cu vegetație ierboasă scurtă, contribuind semnificativ la dispariția speciei. Din aceste cauze, în România popândăul a dispărut din multe locuri unde odinioară era prezent.

În aceste condiții, grupul de vietnamezi, prins la vânătoare de popândăi pentru a-i mânca, riscă să se aleagă cel puțin cu o amendă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite