O maşină de Poliţie, furată la Călăraşi. Totul s-a produs după un apel la 112 ce anunţa o ceartă

O întâmplare demnă de „Căscătorii râsului” s-a produs în Călăraşi. O maşină de Poliţie a fost furată de un individ, în vârstă de 49 de ani, care se certase cu un alt bărbat

Oamenii legii au fost direcţionaţi la o adresă din judeţul Călăraşi pentru a aplana un conflict, însă în timpul intervenţiei au fost supuşi unei întâmplări tragicomice.

„În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin apel la 112, cu privire la faptul că în comună Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală”, a transmis IPJ Călăraşi.

O maşină de Poliţie, furată de un bărbat ce se certase cu un prieten

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 21 spre 22 ianuarie 2023, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Dor Mărunt din Judeţul Călăraşi au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că doi indivizi vor să se bată.

Concret, un bărbat din Călăraşi a început să se certe cu un alt individ pe o cunoscută platforma de socializare. Situaţia a degenerat şi pentru a rezolva lucrurile „bărbăteşte” cei doi şi-au propus să se întâlnească. A fost trimisă adresa exactă, Orgolioşi din fire, cei provocaţi au sosit la faţa locului. De frică, soţia celui care a iscat scandalul a sunat la 112 pentru a aplana conflictul.

„La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Polișie Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețelea de socializare, cu un bărbat din localitatea Rași, județul Ialomița.

În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, fără acte de violență. În momentul în care femeia a sunat la 112, cei patru bărbați au plecat”, se arată în comunicatul remis de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi.

Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au legitimat persoanele implicate în scandal. Într-un moment de neatenţie al poliţiştilor, unul dintre bărbaţi s-a urcat la volanul autospeciale şi a plecat în viteză. Maşina a fost condusă aproximativ 300 de metri până să fie oprit de poliţişti.

Autospeciala MAI nu a fost asigurată de agentul de poliţie care o conducea, iar Bianca Ghiveci, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi a confirmat situaţia. Alte cazuri similare s-au produs în Turnu Severin și Sibiu.

Individul care a furat maşina de Poliţie era băut

După ce a fost oprit de poliţie, agenţii l-au imobilizat şi l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost unul pozitiv, de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, bărbatul a fost reţinute pentru 24 de ore.

„Echipajul ajuns la fața locului a legitimat persoanele participante, iar într-un moment de neatenție, un bărbat din grup s-a urcat la volanul autospecialei și a demarat în direcția înainte. Persoane respectivă a oprit mașina după aproximativ 300 de metri, moment în care a fost imobilizat de poliiști, fiind identificat în persoana unui bărbat de 49 de ani, din comună Chirnogi, județul Călărași. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore Totodată, a fost dispusă cercetarea internă cu privire la intervenție, a precizat IPJ Călărași.

Astfel, bărbatul care este acuzat că a furat o mașină de Poliție riscă să stea după gratii 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite