duminică, 21 iulie, 2024

Pe 25 iunie este cinstită Sfânta Muceniță Fevronia. Dezlegarea la pește și rugăciunea pe care trebuie să o citești în această zi de sărbătoare

Pe 25 iunie este sărbătorită și Sfânta Muceniță Fevronia. Ea a fost o mărturisitoare a credinței și a suferit martiriul pentru credința sa în Hristos. Este venerată ca un exemplu de sfințenie și credință și este adesea invocată pentru protecție și ajutor în viața familială și în căsătorie.

Sfânta Muceniță Fevronia este o sfântă a Bisericii Ortodoxe și este cunoscută și sub numele de Sfânta Fevronia de Nisipurile Traciei. Ea este sărbătorită pe 25 iunie. Fevronia a trăit în secolul al IV-lea în regiunea Tracia, în ceea ce este astăzi Bulgaria. Ea provenea dintr-o familie înstărită, dar a renunțat la bogățiile materiale și a ales să ducă o viață ascetică și dedicată lui Dumnezeu. A trăit ca o călugăriță într-un chilia în pustie, practicând rugăciunea și rugându-se pentru mântuirea sufletelor.

Cine este Sfânta Muceniță Fevronia? De ce aceasta este venerată de credincioși

Sfânta Fevronia a devenit cunoscută pentru viața sa sfințită și pentru darul vindecării bolilor. Oamenii din împrejurimi au căutat-o pentru a primi ajutor și vindecare. Ea a fost cunoscută și pentru darul de a vindeca boli mintale și demonizări.

Cu toate acestea, invidioși și necredincioși i-au provocat suferințe și chinuri. Sfânta Fevronia a fost persecutată și torturată, dar și-a păstrat credința neclintită în Dumnezeu. A fost martirizată și a devenit o mărturie a credinței și devotamentului față de Dumnezeu.

Sfânta Muceniță Fevronia este venerată ca un exemplu de sfințenie și credință pentru creștinii ortodocși. Este adesea invocată pentru vindecarea bolilor și pentru protecție împotriva ispitelor și necazurilor. Este considerată ocrotitoarea familiilor și a căsătoriilor, fiind adesea pomenită în rugăciunile celor care caută binecuvântarea și ajutorul ei în viața lor familială și în căsătorie.

Sărbătoarea Sfintei Mucenițe Fevronia pe 25 iunie este prilej de rugăciune, aducere de mulțumire și venerare pentru credincioșii ortodocși care o consideră o mijlocitoare puternică în fața lui Dumnezeu.

Rugăciune adresată Sfintei Fevronia. Pentru ce să te rogi acesteia?

„Preacuvioasă Sfântă Muceniță Fevronia, călăuzitoare și ocrotitoare a familiilor și a căsătoriilor, te rugăm să ne întărești în credință și să ne ajuți în timpurile de încercare. Tu, care ai trăit o viață de sfințenie și ai suferit pentru dragostea față de Hristos, roagă-L pe Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne întărească în credință.

Rugăciunea continuă cu cerea ajutorul pentru viața familială. De obicei, credincioșii apelează la ajutorul Sfintei pentru ocrotirea familiei și binecuvântarea căsătoriilor.

„Te rugăm, Preacuvioasă Sfântă Fevronia, să ne acorzi ajutorul tău puternic în viața noastră familială. Roagă-te pentru toate familiile, pentru soți și soții, pentru părinți și copii, pentru cei tineri și pentru cei în vârstă. Adu rugăciunile noastre înaintea lui Dumnezeu și cere-i binecuvântarea și ocrotirea Sa asupra noastră.  Preacuvioasă Muceniță Fevronia, ocrotește și veghează asupra căsătoriilor noastre. Ajută-ne să ne iubim și să ne respectăm unul pe altul, să ne sprijinim în bucurii și în încercări, și să ne creștem copiii în credință și dragoste.”

Aceasta este o rugăciune adresată către Sfânta Muceniță Fevronia trebuie rostită pe 25 iunie. În ziua în care Sfânta este sărbătorită. Însă, poți să îți formulezi propriile cuvinte și să aduci rugăciunea ta personală Sfintei Mucenițe Fevronia, în funcție de nevoile și încrederea ta în rugăciune.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite