luni, 24 iunie, 2024

Protest în faţa Guvernului. Sindicatele din silvicultură organizează un miting pentru salvarea pădurilor

Joi, 12 ianuarie 2022, va fi organizat un protest în faţa Guvernului României. Sindicatele din silvicultură au anunţat că vor ieşi în stradă pentru a încerca din nou să salveze pădurile.

Protestării doresc retragerea proiectului de lege privind modificarea OUG nr. 109/2011 ce face referire la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi exceptarea pădurilor de la aplicarea acesteia.

Mai mult decât atât, Executivul este acuzat că vrea să vândă cele 3,1 milioane de hectare de păduri de stat unor grupuri de interese, pentru o sumă infimă.

„Pentru un pumn de arginţi de la Comisia Europeană, România este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, singura bogăţie şi resursă regenerabilă pe care această ţară o mai are şi a cărei valoare este una inestimabilă”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanţii Silva.

Protest în faţa Guvernului României! Ce revendicări au sindicatele din silvicultură

Protestele continuă şi în noul an, în România. În fata sediului Guvernului se va organiza un amplu miting pentru salvarea pădurilor proprietate publică a statului de la înstrăinare. Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva a anunţat că vor fi prezenţi în stradă aproximativ 5.000 de membri şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi patronale din domeniu.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege privind modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 ce face referire la guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, precum şi exceptarea pădurilor de la aplicarea măsurii.

Reprezentanţii sindicatelor din silvicultura afirmă că România are o bogăţie şi o resursă regenerabilă cu o valoare inestimabilă. Guvernul vrea să vândă 1 miliard de metri cubi de lemn, ce valorează peste 100 miliarde de euro la un preţ de nimic, pentru a sărăci ţara.

„România beneficiază de o alocare de 29 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, iar sub presiunea unor negocieri neinspirate care au stat la baza aprobării PNRR, recunoscute public inclusiv de reprezentanţi guvernamentali, şi a unor recomandări trasate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Guvernul României pune în pericol soarta celor 3,1 milioane hectare păduri proprietate publică de stat, care stochează în prezent un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare ce depăşeşte 100 miliarde euro”, susţin reprezentanţii Silva.

Important de menţionat este faptul că mitingul din Piaţa Victoriei va avea loc în intervalul ora 10:00 – 13:00.

Pădurile României sunt dorite de firmele străine

Interesul şi beneficiul poporului român sunt sacrificate pentru beneficiul oficialilor noştri şi al unor grupuri de interes. Prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență se doreşte îndeplinirea unor condiţii ca statul să intre în posesia unor sume enorme de bani pentru a se dezvolta infrastructura şi economia. Am putea spune că e un adevărat prilej pentru firmele străine, iar pădurile statului român vor deveni cu uşurinţă aurul verde pentru acestea.

După ce Guvernului României a reuşit să dea rezervele din subsol, acum vor să mute pădurile în patrimoniul unor societăţi străine.

„Prin adoptarea acestei legi, statul român este pe cale să facă încă o greșeală capitală după ce a privatizat sectorul bancar, petrolul, rafinăriile, producția și distribuția de energie, combinatele petrochimice, combinatele siderurgice, industria producătoare de autocamioane, tractoare și mașini agricole, șantierele navale și toate celelalte, iar interesul național este ignorat total, deși pădurile sunt incluse în Legea siguranței naționale nr. 51/1991, care prevede că orice acțiuni sau inacțiuni ce lezează interesele economice strategice ale României constituie amenințări la adresa securității naționale”, spune Silviu Geană, liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Din păcate, conducătorii acestui stat caută din răsputeri soluții pentru distrugerea României. Cetățenii continuă să împiedice prin diverse metode, de aceea astăzi, 12 ianuarie 2023, va avea loc un nou protest în fața Guvernului.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite