duminică, 14 iulie, 2024

Se dau 400 de lei pentru români! Decizia ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie

Se dau 400 de lei pentru români! A fost propusă o creștere a salariului minim cu 400 de lei începând cu 1 iulie, însă discuțiile despre acest subiect sunt intense. PSD a criticat vehement USR, acuzându-i că împiedică majorările salariale și insinuează mincinos anumite consecințe negative ale acestei măsuri.

Se dau 400 de lei pentru români!

PSD a lansat un atac dur împotriva USR, afirmând că se opune creșterilor salariale. Membrii social-democrați au adus în discuție faptul că opozanții lor au contestat orice inițiativă de majorare a salariilor la Curtea Constituțională și au încercat să blocheze orice creștere a veniturilor. Marcel Ciolacu și partidul său susțin că USR se opune acum și creșterii salariului minim, o măsură considerată necesară pentru a alinia România la standardele europene.

Pe de altă parte, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a vorbit deja despre creșterea salariului minim cu 400 de lei de la 1 iulie. Această decizie este esențială pentru a îmbunătăți standardul de viață al angajaților români cu contracte de muncă și este necesară pentru a alinia România la standardele salariului minim european până la sfârșitul acestui an.

PSD a respins vehement campania de dezinformare promovată de USR împotriva legislației europene referitoare la salariile minime adecvate din Uniunea Europeană.

„USR insinuează în mod mincinos că o astfel de măsură adoptată de Parlamentul European ar implica o creștere a taxării muncii”, se arată în comunicatul de presă emis de PSD.

PSD a ripostat la declarațiile lui Claudiu Năsui, care afirmă că majorarea salariului minim va duce la o creștere a taxelor. Reprezentanții social-democrați au respins afirmațiile USR, subliniind că creșterea salariilor în România este o consecință a implementării salariului minim european. Aceștia au subliniat că această măsură va contribui la echilibrarea raportului dintre muncă și capital și va diminua inegalitățile sociale prin îmbunătățirea veniturilor celor cu salarii mici și medii. De asemenea, vor contribui la o creștere sustenabilă a pensiilor pe termen mediu și lung.

Social-democrații au subliniat importanța acestei măsuri în motivarea tinerilor pentru a-și construi un viitor în România, amintind că unul dintre principalele motive pentru emigrarea acestora este diferența salarială dintre România și alte state europene.

„Introducerea salariului minim european va contribui la reducerea graduală a acestui decalaj, prin creșterea salariilor în mod predictibil și automat odată cu dezvoltarea economiei naționale”, se mai precizează în comunicat.

Peste 1,5 milioane de români ar beneficia de mărire salarială

PSD a subliniat că în timpul guvernării USR, salariul minim a crescut cu mai puțin de 10 euro. Social-democrații au subliniat că, de la preluarea guvernării, au pus accentul pe îmbunătățirea veniturilor românilor și implementarea salariului minim european. Astfel, salariul minim pe economie a fost majorat cu 1.000 de lei, iar începând cu 1 iulie, se va adăuga o nouă creștere de 400 de lei.

În comparație, în timpul mandatului USR, majorarea salariului minim a fost doar de 70 de lei brut, ceea ce a însemnat o creștere de doar 41 de lei net în buzunarele românilor. Astfel, impactul acestei creșteri asupra veniturilor a fost sub 10 euro.

De asemenea, PSD a subliniat că USR și Forța Dreptei au contestat proiectele legislative care propuneau majorări salariale pentru anumite categorii de angajați la Curtea Constituțională, încercând efectiv să le blocheze. Au fost aduse critici și cu privire la majorările salariale ale profesorilor și personalului medical, domenii esențiale în care USR nu a propus nicio creștere salarială în timpul mandatului.

PSD a oferit informații detaliate cu privire la implementarea salariului minim european, menționând că această inițiativă va urma un traseu predictibil. Conform partidului, se va asigura că angajatorii își pot planifica politica salarială cu precizie.

Propunerea Guvernului condus de Marcel Ciolacu de a majora salariul minim cu 400 de lei până la 3.700 de lei este considerată o componentă esențială în implementarea directivei privind introducerea salariului minim european. Se estimează că peste 1,5 milioane de români vor beneficia de această creștere a veniturilor.

Se consideră că normele clare, procedurile eficiente și practicile adecvate sunt esențiale pentru stabilirea și actualizarea salariilor minime legale, prin care se dau 400 de lei pentru români, în conformitate cu Directivele Europene referitoare la salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.