miercuri, 29 mai, 2024

Se dau tichete de la stat pentru pensionari! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Există inițiative din partea autorităților, care vin în sprijinul unor categorii specifice de pensionari din România. Se dau tichete de la stat pentru pensionari, pentru a-i ajuta să facă față costurilor de trai tot mai ridicate. Iată unde se desfășoară aceste acțiuni.

Se dau tichete de la stat pentru pensionari!

Una dintre măsurile luate este acordarea de tichete valorice pentru anumite categorii de pensionari. Dacă aveți o pensie sub un anumit prag, puteți beneficia de aceste tichete valorice și alte avantaje. Este important să faceți o cerere în timp util pentru a beneficia de aceste facilități.

Recent, Consiliul Local Bacău a luat în considerare o propunere pentru sprijinirea pensionarilor, prin majorarea plafonului pensiilor pentru acordarea tichetelor valorice. Conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, se propune ajustarea plafonului veniturilor pentru beneficiarii de tichete valorice la 2.100 de lei brut pe lună. Această modificare reprezintă o creștere semnificativă față de nivelul anterior, care era de 1.800 de lei brut pe lună.

Această inițiativă este parte a unui efort mai amplu de a asigura un sprijin adecvat pentru pensionari, având în vedere creșterea continuă a costurilor de trai. Se estimează că această măsură va aduce beneficii semnificative pentru cei cu venituri reduse, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora și la diminuarea presiunii financiare asupra bugetului lor lunar.

Dacă aveți o pensie sub 2.100 de lei, este important să știți că puteți primi bani sub formă de tichete valorice și alte avantaje. Este crucial să faceți o cerere în timp util pentru a profita de aceste avantaje!

În contextul acestui sprijin acordat pensionarilor, Consiliul Local Bacău a analizat recent o propunere privind creșterea plafonului pensiilor pentru acordarea tichetelor valorice. Conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, se propune ajustarea plafonului veniturilor pentru beneficiarii de tichete valorice la 2.100 de lei brut pe lună. Această modificare vine în întâmpinarea nevoilor pensionarilor și are scopul de a asigura un sprijin mai adecvat în fața creșterii costurilor de trai.

Gratuitate la transportul public

În această perioadă, atât în Ploiești, cât și în Focșani, pensionarii cu venituri mici au parte de vești bune. În Ploiești, autoritățile locale au recent extins gratuitatea la transportul în comun pentru pensionarii cu venituri de până la 3.500 de lei. Această măsură vine ca răspuns la nevoile tot mai presante ale acestei categorii de populație și are scopul de a le ușura accesul la serviciile de transport public.

De asemenea, în orașul Focșani se propune o majorare a limitei de pensie prin care se poate beneficia de gratuitate la transportul în comun, de la 1.450 de lei la 2.000 de lei lunar. Prin această inițiativă se recunoaște creșterea veniturilor pensionarilor în ultimii ani, astfel încât beneficiile sociale să ajungă la cei care au cu adevărat greutăți din punct de vedere financiar.

Prin urmare, pensionarii cu venituri mici nu ar trebui să rateze aceste oportunități oferite de stat, și se recomandă să depună cererile necesare pentru a beneficia de bonificații substanțiale, inclusiv de tichete valorice și gratuitate la transportul în comun.

Într-un alt context, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a clarificat anumite aspecte în legătură cu tichetele de călătorie acordate pensionarilor, în urma unor neclarități apărute în spațiul public.

Scopul acestei inițiative, prin care se dau tichete de la stat pentru pensionari, este de a-i încuraja să fie activi, indiferent de vârstă. Aceste tichete sunt concepute pentru a stimula mobilitatea și participarea la diverse activități sociale și culturale. În conformitate cu această direcție, tichetele neutilizate nu pot fi convertite în vouchere și nici nu pot fi schimbate în bani, conform precizărilor făcute de către ministrul Muncii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.