miercuri, 29 mai, 2024

De unde provine carnea de pui de la Lidl? Cu siguranță nu știai asta

Mulți români obișnuiesc să cumpere de la magazinele Lidl, retailerul german aducând pe piață produse de top la prețuri avantajoase. Totuși, foarte puțină lume știe de unde provine de unde provine carnea de pui de la Lidl.

De unde provine carnea de pui de la Lidl?

Prețurile destul de avantajoase au transformat retailerul german Lidl în unul dintre locurile preferate ale clienților. Totuși, foarte puțină lume s-a întrebat măcar o dată de unde provin aceste porduse atât de ieftine.

Săptămână de săptămână, în magazinele Lidl, găsim carnea de pui la ofertă, iar prețurile sunt în multe rânduri irezistibile.

Totuși, de unde provin puii de la Lidl, de fapt? Ei bine, produsele provin chiar din România. Mai exact, Lidl anunță chiar pe site-ul oficial că a încheiat contracte cu producătorii români. În acest mod, clienții se bucură de produse proaspete, dar și de calitate superioară. Și se pare că aproape 80% din carnea de pui de la Lidl provine din fermele locale.

Astfel, fie că vorbim despre pulpe de pui, piept, pui de carne, inimă, sau ficat, puii de la Lidl provin din România. Și ajung la raft într-un timp scurt, astfel încât clienții să poată achiziționa un produs proaspăt.

Mai mult de atât, în momentul în care produsele se apropie de data de expirare, acestea au un preț redus. Acesta este și motivul pentru care poate de multe ori ai prins și tu o ofertă imbatabilă.

Iar dincolo de asta, un aspect important e că poți cumpăra de la Lidl și carne de găină ecologică. Păsările sunt crescute în aer liber, într-un spațiu generos și sunt hrănite exclusiv cu furaje ecologice.

„Puii de carne BIO aparțin raselor cu creștere lentă, aceștia dezvoltându-se în ritmul lor natural. În plus, păsările se pot bucura de un spațiu suficient de mare, iar alimentația lor constă doar din furaje organice. Puii a căror carne poate fi considerată BIO cresc în padocuri încăpătoare, iar aceștia trebuie să aibă acces continuu la adăposturi, dar și la aer liber”, se arată pe site-ul supermarketului Lidl.

Carne de pui cu Salmonella, descoperită de ANPC la Lidl

Recent, comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 45.000 de lei şi au oprit temporar de la comercializare mai multe loturi de produse din carne de pui în care a fost confirmată prezenţa bacteriei Salmonella, în urma unor controale realizate în magazine, la nivel naţional.

A fost depistată Salmonella în probe de organe de pui de la Agricola Internațional SA, comercializate în magazinul Lidl din Focșani, în probe de pui și organe de pui produse de Vanbet SRL sub marcă proprie a Penny „Hanul Boieresc”, și în probe de carne de pui marca ”Coco Rico”, produsă de Aaylex SRL, la Metro.

Ca urmare a prelevării de probe la produsele suspicionate a fi infectate, comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, amenzi contravenționale în valoare de peste 45.000 lei și au oprit temporar de la comercializare loturile de produse cu probleme, aflate în spațiile verificate, ulterior primirii rezultatelor, cele confirmate au fost direcționate către distrugere, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Așadar, când mergeți la cumpărături, ar fi bine să știți de unde provine carnea de pui de la Lidl.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.