Situație halucinantă la o școală! De frica unui copil din clasa a III-a, 150 de elevi nu mai vin la cursuri!

Publicat:

O situație halucinantă are loc la o școală din Dâmboviţa. De frica unui copil din clasa a III-a, 150 de elevi nu mai vin la cursuri. Copilul din clasa a III-a a școlii din localitatea Valea Voievozilor, comuna Răzvad, a rămas singurul elev care mai vine la școală. Ceilalți 150 de copii nu mai sunt lăsați de părinți să meargă la cursuri de teamă să nu fie agresați de acel băiat.

De frica unui copil din clasa a III-a, niciun elev nu mai vine la cursuri

Un băiat de clasa a III-a a reușit să bage spaima în părinții tuturor copiilor din școală. Copilul problemă a fost transferat, de la o școală la alta, de mai multe ori, iar de la începutul acestei săptămâni a ajuns în Valea Voievozilor. În momentul în care au auzit că acel băiat a fost adus în școala unde învață ceilalți copii din localitatea dâmbovițeană, părinți iau decis să nu-i mai lase pe elevi să meargă la ore de teamă să nu fie agresați de băiatul-problemă. Asta, deși nici copiii și nici părinții nu au apucat să intre în contact cu băiatul despre care se spune că ar avea un comportament extrem de agresiv.

Mai mult, părinții au organizat un protest, solicitând ca băiatul problemă să nu mai fie primit la ore în școala unde învață copiii lor.

„Sub nicio formă nu o să accept ca fata mea să învețe într-o școală cu violență, niciodată. Am văzut pe TikTok precum că a dat foc la un covor, făcând un experiment”, a declarat unul dintre părinții care au participat la protest.

Copilul-problemă este… un elev normal!

Situația pare extrem de complicată, niciun părinte nedorindu-și ca acest băiat-problemă să fie în școala unde învață copiii lor. Băiatul-problemă a fost mutat disciplinar de la trei școli până acum, după ce niciun părinte nu a mai vrut să își trimită copiii la ore deoarece acesta ar fi agresiv atât cu elevii cât şi cu profesorii.

Problema de la școala dâmbovițeană a ajuns până la Ministerul Educației, de unde a fost trimisă o delegație care să rezolve situația. Reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dâmbovița susțin că băiatul-problemă a fost evaluat și nu are nicio problemă de natură comportamentală, fiind un elev normal.

„Nu este un copil agresiv! În săptămâna aceasta, toți colegii care au lucrat cu el au spus că este un copil cu care se poate desfășura”, a declarat Eugenia Șetreanu, director general CJRAE Dâmbovița.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Florian Lixandru, a precizat că datoria instituției de învățământ este să integreze astfel de copii și să le asigure dreptul la educație.

„Acest copil va beneficia de supraveghere suplimentară din partea unui consilier școlar pus la dispoziție de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională”, a menționat Florian Lixandru, secretar de stat al Ministerului Educației.

În condițiile în care nu se va lua decizia mutării acestui băiat de la școala din Valea Voievozilor, părinții sunt hotărâți să își transfere copiii la altă școală, de frica acestui copil din clasa a III-a.

Pe aceeași temă

Cele mai citite