sâmbătă, 2 martie, 2024

Toată umanitatea s-a născut dintr-un cuplu! Un studiu care ar confirma viziunea biblică

Un studiu făcut de oamenii de știință de la Universitatea Basel din Elveția explică faptul că toată umanitatea s-a născut dintr-un cuplu. Studiul pare să contrazică tot ce se știa până acum din punct de vedere științific și pare să confirme viziunea biblică a Adam și Eva.

Cercetările arată că toată omenirea provine de la doi adulți. Cercetătorii de la Universitatea Basel din Elveția au dat o cheie în înțelegerea noastră a evoluției umane , deoarece un nou studiu a descoperit că toți oamenii moderni descind dintr-o singură pereche de adulți.

Toată umanitatea s-a născut dintr-un cuplu

Cercetătorii au reușit să urmărească arborele genealogic al umanității până la doi adulți care au trăit cu 100.000 până la 200.000 de ani în urmă. Cercetările dezvăluie că întreaga omenire provine din doi adulți.

Nu numai că oamenii moderni își pot urmări descendența la o singură pereche singura responsabilă pentru „repornirea” rasei umane, dar cercetătorii presupun ipoteza că un eveniment la nivel de extincție a fost catalizatorul pentru repornirea ciclului vieții pe Pământ.

Studiul a fost publicat în revista Human Evolution. Cercetătorii au revizuit și analizat datele ADN-ului mitocondrial de la cinci milioane de animale din o sută de mii de specii.

ADN-ul mitocondrial este transmis de la mamă și poate oferi perspective genetice și evolutive importante.  Cercetătorii au descoperit că nu numai că oamenii provin dintr-o pereche veche de adulți, dar nouă din zece specii din lume au, de asemenea, o descendență și o istorie similare.

Oamenii și mai multe specii au aproximativ aceeași vârstă

Oamenii moderni și multe specii au aproximativ aceeași vârstă, din punct de vedere evolutiv, deoarece studiul arată că cea mai mare parte a vieții de pe Pământ a primit un nou impuls cu mai puțin de 250.000 de ani în urmă, potrivit Daily Mail, care a raportat descoperirile .

„Într-o perioadă în care oamenii pun atât de mult accent pe diferențele individuale și de grup, poate că ar trebui să petrecem mai mult timp modurilor în care ne semănăm unii cu alții și cu restul regnului animal”, a spus Mark Stoeckle, co-autor al lucrării studiu.

Având în vedere că ultimul eveniment major de extincție cunoscut a avut loc în urmă cu 65 de milioane de ani, studiul creează mai multe întrebări decât răspunsuri despre istoria și ciclurile vieții de pe Pământ, iar cercetările ulterioare ar putea ajuta la explicarea a ceea ce a generat renașterea umanității și a multor alte specii. În altă ordine de idei, studiul care explică faptul că umanitatea s-a născut dintr-un singur cuplu se potrivește ”mănușă” cu Biblia care a explicat încă de acum câteva mii de ani faptul că umanitatea își are rădăcina în Adam și Eva.

De altfel, nu este prima oară când cercetătoriile ajung la unele concluzii din Biblie. Sunt mai multe mărturii din Biblie care fac referire la faptul că Pământul este rotund, că stelele sunt infinite etc.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite