vineri, 14 iunie, 2024

Un bebeluș s-a născut sub dărâmăturile unui bloc din Siria. Mama a murit după naștere

O altă poveste emoționantă s-a produs în Siria unde un bebeluș s-a născut sub dărâmiturile unui bloc. Bebelușul a supraviețuit miraculos, dar mama acestuia a murit imediat după naștere.

O altă poveste emoționată a fost dezvăluită publicului când un copil a primit apă dintr-un dop. Copilul era prins sub molozul căzut din cauza cutremurului.

Bebeluș s-a născut sub dărâmăturile unui bloc din Siria

Conform declarațiilor făcute de o rudă, mama copilului ar fi intrat în travaliu imediat după ce a început dezastrul. Bebelușul s-a născut la scurt timp după ce mama acestuia a fost prinsă sub dărâmăturile unui bloc din Siria. Unchiul fetiței a povestit pentru CNN ce s-a întâmplat şi cum a descoperit bebelușul. Acesta săpă printre ruinele blocului moment în care a auzit o voce. A găsit fetița care avea cordonul ombilical intact:

”Am auzit o voce în timp ce săpam. Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical intact, așa că l-am tăiat și verișoara mea a dus-o la spital,” a povestit unchiul fetiței, Khalil al-Suwadi, pentru AFP.

Ulterior, fetița a fost după la spitalul pentru copii din orașul Afrin, iar medicul Hani Maarouf a declarat că starea de sănătate a bebelușului este una stabilă. Totuși, fetița a ajuns cu mai multe contuzii, hipotermie și alte răni cauzate de diverse materiale.

Toată familia fetiței a murit în cutremurul din Siria

Povestea devine tot mai tristă pentru că fetița este singura care a supraviețuit. Absolut toată familia a decedat în cutremurul care a afectat Siria și Turcia.  Familia stătea într-un bloc cu cinci niveluri care s-a prăbuşit în totalitate. Ea este singura care trăiește, cutremurul răpunându-i toată familia – pe părinți, dar și pe cei patru frați. În altă ordine de idei, acțiunile de salvare a victimelor continuă atât în Turcia cât și în Siria.

Sunt supraviețuitori scoși de sub ruine, dar și oameni decedați. O informare care este dinamică dădea că sunt peste 9500 de persoane care au decedat până la această oră, iar alte câteva zeci de mii sunt date dispărute sau rănite. Recent, UNICEF afirma faptul că în Siria se intervine cu o mare dificultate din cauza drumurilor distruse și a multor altor limitări.

În Turcia, vremea pune mari piedici echipelor de salvatori. Este bine de menționat faptul că mai multe state au trimis personal care să ajute echipele locale. România este una dintre primele țări care a răspuns apelului internațional făcut de Turcia. Țara noastră a trimit peste 60 de persoane și mai multe echipamente în zona afectată de cutremur. Pe parcus ce căutările continuă, vom descoperi, cel mai probabil, alte povești cutremurătoare de copii, sau bebeluși născuti în Siria sau Turcia în asemenea condiții.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite