marți, 16 aprilie, 2024

A apărut virusul Marburg cu o rată de mortalitate uriașă! Alertă la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a reunit de urgență după ce a apărut virusul Marburg, ce prezintă o rată de mortalitate uriașă și este extrem de contagios.

Până în aceste momente, virusul a semnalat în două țări. Vorbim despre Guineea Ecuatorială și Camerun. Virusul are o rată de mortalitate de 88%, neexistând în aceste momente vreun vaccin sau un tratament. Totuși, o altă grijă la nivel mondial este apariția și unei noi variante de COVID-19 numită Kraken.

Virusul Marburg are o rată de mortalitate uriașă

Virusul Marburg a apărut în două țări, iar rata de mortalitate este una uriașă. Guineea Ecuatorială a confirmat miercuri primul focar pus pe seama infectării cu Marburg. Sunt mai multe teste care au arătat că nouă persoane au murit în provincia Kie Ntem din vestul țării. Testele au ieșit pozitive la febra hemoragică virală, conform OMS.

Asta în contextul în care autoritățile sanitare din Guineea Ecuatorială a trimis eșantioane de referință la Insitutul Pasteur, din Senegal. Acum se încearcă să determine cauza bolii, iar alerta este una dată de un oficial sanitar pe data de 7 februarie 20223. În date tehnice, până la data transmiterii știrii s-au raportat nouă decese şi incă 16 cazuri suspecte care au simptome de oboseală, vărsături, diaree pătate de sânge etc.

Familia din care face parte boala Marburg este cea din care face parte şi boala provocată de virusul Ebola. Boala începe brusc şi există mai multe simptome care anunță o posibilă infectare. Vorbim despre dureri de cap severe, stare de rău, o febră mare. Unii dintre pacienți au dezvoltat și simptome hemoragice severe.

Pare că boala se transmite așa cum a început și COVID-19. Adică de la liliecii de fructe, răspândindu-se, de la om la om, prin contact direct cu fluidele corporale, de la persoane sau de pe suprafețele sau materialele infectate.

Virusul Marburg nu are tratament

Marea problemă a virusului Marburg este că are o rată de deces de 88%, se transmite extrem de uşor, iar medicii incă nu au vaccinuri sau tratamente antivirale.

Totuşi, există o speranță pentru că medicii au observat faptul că îngrijirea de susținere, rehidratarea cu lichide orale sua intravenoase, un tratament specific, aduce un plus la şansa de a supraviețui. Cercetătorii speră că vor găsi un leac la acest virus şi au dezvoltat o serie de tratamente probabile ce includ produse din sânge, anumite terapii imunitare, sau medicamentoase. Sunt și o serie de vaccinuri care se află în faza unu şi sunt în curs de evaluare de instituțiile abilitate.

Una peste alta, pare că infecția cu COVID-19 devine o tristă amintire, iar umanitatea ar putea fi încercată de un nou virus. De această dată unul extrem de mortal, dacă e să comparăm COVID-19. Virusul COVID-19, potrivit autorităților abilitate din țară, prezenta, la nivel intern, o rată de mortalitate de ”doar” 3%. Asta în condițiile în care virusul Marburg are o rată de mortalitate de 88%.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite