joi, 23 mai, 2024

Minune! Nu rușii și-au dat cu tesla-n oaie

Săptămâna trecută o dezvăluire monumentală a apărut în presa internațională. Jurnalistul Seymour Hersh, laureat al Premiului Pulitzer (un fel de Oscar al jurnaliștilor) a dezvăluit faptul că vestitele Nord Stream au fost aruncate in aer de către americani, nicidecum de către ruși.

Incă de la inceputul veștii că gazoductele au fost aruncate in aer, lumea s-a intrebat dacă nu cumva a fost opera americanilor. La un calcul normal, nici nu aveau cum să fie rușii. Nici măcar nu iti trebuie o inteligență peste medie ca să faci câteva calcule simple pentru a vedea că rușii nu aveau vreun interes in a-și bombarda sursa de venit care, pe timpul războiului criminal din Ucraina, insemna de două ori mai mult decât intr-o perioadă de pace. Trebuia doar să nu fii foarte idiot să iti dai seama că nimeni din lumea asta nu isi dă foc singur la valiza cu bani, bani care erau esențiali pentru susținerea războiului. Vom explica în câteva puncte de ce nu trebuia să credem în propaganda lansată de Occident:

1. Primul și cel mai important motiv este cel invocat in rândurile de mai sus. Banii sunt esențiali pentru o țară care este prinsă în conflict și care are nevoie de surse de finanțare in contextul in care mai toate piețele internaționale i-au fost închis (desigur, nu vorbim despre piața diamantelor – Occidentul cumpără în prostie diamante din Rusia – )

2. Joe Biden, președintele SUA a spus cu subiect și predicat că dacă Rusia va intra în Ucraina, conductele nu vor mai exista. Asta intr-o conferință de presă alături de cancelarul Germaniei care părea mai degrabă un crenvușt fiert, foc și pară. O jurnalistă l-a întrebat pe președintele SUA cum intenționează să facă acest lucru, iar bătrânul senil de la Cotroceni (pardon… Casa Albă, pentru că ăla de la Cotroceni e doar mut) a spus că are absolut toate instrumentele necesare unui astfel de incident. Declarația făcută de, încă cel mai puternic om al lumii, este una unică în istorie. Nimeni nu a mai amenințat direct un stat partener, un stat NATO, cu boicotul economic!

3. Să presupunem că rușii ar fi detonat singuri gazoductele dorind o escaladare a conflictului. Păi unde a fost escaladarea? Rușii nu au luat nicio decizie, după incident, pe ideea unei escaladări…

În fine, Seymour Hersh a făcut o dezvăluire monumentală, iar unele voci susțin că tocmai CIA și-a dorit publicarea poveștii pentru a crea o oarecare tensiune la Casa Albă. În fond, serviciul de intelligence pare că a obosit îngrijind un bătrânel senil. Istoria le-a dat dreptate incă odată ”putiniștilor” care au avut obrăznicia să mai și gândească.

Un sfat: Gândiți! Este incă permis și gratis!

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite