luni, 24 iunie, 2024

Amorțirea mâinilor pot provoca complicații grave. Ce boli semnalează acest disconfort?

Amorțirea mâinilor este primul semnal pentru o programare la un neurolog. Acest simptom semnalează adesea inflamația, deteriorarea sau comprimarea nervilor senzoriali. Amorțeala la nivelul extremităților poate provoca durere, furnicături, scăderea tonusului muscular și afectarea mișcării membrelor. Trebuie să știi că acesta este rezultatul deteriorării nervilor mixți care includ atât fibre motorii, cât și senzoriale.

Ar trebui să se acorde mai multă atenție apariției amorțelii în anumite profesii. Există un grup de profesii care sunt mai predispuse la sindromul de tunel carpian, care provoacă dureri frecvente, amorțeală și furnicături, acoperind întreaga mână. Dacă sunteți șofer, casier, confecționer de bijuterii, programator de calculatoare sau muzician, riscați mai mult decât alții să vă îmbolnăviți de o boală profesională. Astfel, ar trebui să vă monitorizați mai atent starea de sănătate.

Amorțirea mâinilor. Din ce cauza se manifestă disconfortul la nivelul membrelor

Amorțeala la nivelul membrelor poate fi cauzată de procese anormale la nivelul nervilor periferici, în prezența unor anomalii la nivelul măduvei spinării și al creierului. Amorțeala poate fi cauzată de vasculită sau accident vascular cerebral. Acestea se agravează, blocând alimentarea cu sânge a nervilor.

Leziuni sau neuropatie a căilor senzoriale provoacă dezvoltarea afecțiunii. De asemenea, multe persoane se plâng de acest simptom din cauza compresiei în orice parte a căii. Deranjul apare și ca rezultatul unei infecții nervoase, inflamație sau distrugere a stratului exterior al nervilor. Mulți medici spun că acest deranj este provocat de tulburări metabolice. Printre acestea se numără diabet, otrăvire cu metale grele sau toxine.

De asemenea, trebuie luată în considerare presiunea excesivă asupra nervilor, de exemplu, picioarele încrucișate în timpul ședinței. Îngustarea lumenului în canalul spinal, osteoartrita, deteriorarea discurilor intervertebrale. Presiune în apropierea măduvei spinării din cauza unei tumori, a unui hematom sau a unei leziuni a măduvei spinării ca urmare a unui traumatism. Numai un neurolog poate determina cauza exactă a amorțelii.

Cu ce metode poate fi tratat disconfortul? Cum are loc diagnosticarea afecțiunii

Problemele sistemului nervos și ale coloanei vertebrale, cum ar fi osteocondroza coloanei cervicale sau toracice, hernia de disc, tumorile, leziunile măduvei spinării, mielita transversală și sindromul de tunel carpian sunt cele mai frecvente cauze ale amorțelii mâinilor.

După un diagnostic, un neurolog va selecta tratamentul adecvat. Astăzi, specialiștii folosesc cele mai dovedite și eficiente metode pentru a preveni inflamația, a restabili fluxul sanguin și a îmbunătăți nutriția țesuturilor.

Printre acestea se numără reflexologia, masajul medical, exerciții terapeutice și kinetoterapie. De asemenea, pentru a scăpa de aceste senzații neplăcute este recomandată terapia manuală și osteopatie. Terapia cu ozon și terapia cu unde de șoc este, de asemenea, indicată atunci când suferiți de amorțeala brațelor.

Cauza presupusă a amorțelii la nivelul membrelor va determina procedura de diagnosticare adecvată. Radiografiile sunt utilizate pentru posibile anomalii ale coloanei vertebrale sau ale craniului și ale bazei acestuia. Angiografia este folosită pentru a diagnostica vasele de sânge, se poate prescrie, de asemenea, ecografie, tomografie computerizată sau RMN.

În cazul în care amorțirea mâinilor apare și în altă parte a corpului, trebuie să consultați imediat un specialist. Ignorarea acestor probleme ar putea duce la complicații grave și ar putea deveni un motiv de intervenție chirurgicală sau de invaliditate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite