miercuri, 29 mai, 2024

Ce se întâmplă dacă mănânci chimen? Efectele neștiute ale condimentului străvechi

Gospodinele care doresc să folosească diverse condimente pentru preparatele lor se întreabă ce se întâmplă dacă mănânci chimen. Chimenul este o plantă care era deja cunoscută de vechii egipteni, motiv pentru care semințele sale se găsesc încă în piramide. În prezent, este cultivat în zona mediteraneană și în Asia Centrală, iar recolta globală anuală de chimen se ridică la 35 de tone.

Chimenul este considerat o rudă a pătrunjelului. Acest condiment are un gust plăcut, ușor înțepător și o aromă picantă. Semințele plantei seamănă oarecum cu cele de chimen. Unele gospodine consideră că nu pot găti fără de acest condiment minune, pe când altele simt o frică de a adăuga acest produs în felurile de mâncare.

Ce se întâmplă dacă mănânci chimen? Ce persoane nu trebuie să consume aceste semințe

Din cele mai vechi timpuri se știe că acest condiment este foarte util pentru digestie. Acesta ameliorează crampele stomacale, reduce manifestările de diaree și flatulență, îmbunătățește pofta de mâncare și digestia. De asemenea, mulți specialiști recomandă de ținut condimentul în dormitor. Acest condiment străvechi îmbunătățește starea de spirit și umple casa cu un parfum proaspăt, original, care nu te plictisește niciodată.

Ceaiul cu chimen ajută în caz de toxiinfecție și îmbunătățește lactația, elimină insomnia, tonifică, întărește memoria și este un afrodisiac eficient. Ceaiul de chimen, coriandru, fenicul și cardamom este folosit în medicina populară pentru tratarea tusei.

Același ceai cu adaos de chimen este recomandat pentru eliminarea toxinelor din organism și normalizarea activității rinichilor. Beneficiile chimenului au fost recunoscute de mult timp de medicină. Iar efectele nocive se datorează în principal contraindicațiilor. Printre acestea se numără ulcerele gastrice și duodenale. De asemenea, condimentul nu trebuie consumat de persoanele care suferă de boli inflamatorii gastrointestinale.

În ce feluri de mâncare să adăugați planta? Sfaturile gospodinelor cu experiență

Acest condiment este indispensabil pentru conservarea legumelor. Astfel, chimenul se folosește pentru a pune la murat varză, castraveți, roșii și ciuperci. Iar la prepararea unui adevărat pilaf oriental, chimenul măcinat ocupă un loc de cinste alături de șofran, un amestec de ardei, paprika, ierburi aromatice și usturoi.

Chimenul mai este folosit pentru a condimenta supe, salate, mezeluri, legume calde, preparate din carne și pește. Chimenul poate aromatiza produsele lactate. Astfel, condimentul este adăugat în iaurt, lapte acru, cașcaval și brânză. Multe persoane adoră produsele de patiserie, produsele de cofetărie și băuturile în care se regăsește chimenul. Chimenul combinat cu fenicul, cardamom și scorțișoară poate fi folosit în gemuri și salate de fructe.

Chimenul face parte din binecunoscutele amestecuri de mirodenii, garam masala, chilli, curry, condimente mexicane și yemenite. În India, frunzele proaspete ale plantei sunt folosite și la gătit, adăugându-le la salate și tocănițe. În Orient, o masă este considerată incompletă fără chimen. Se consideră că acest condiment face ca mâncarea grea să fie mai ușor de digerat și are un gust mai bun.

Atunci când te întrebi ce se întâmplă dacă mănânci chimen trebuie să știi că nu vei suferi de indigestie dacă consumi acest condiment. Desigur, nu se află în pericol persoanele care nu suferă de boli specifice.  Important de știut mai este și faptul că nu trebuie să măcinați chimenul, deoarece devine amar dacă este păstrat pentru o perioadă lungă de timp. Uleiul de chimen este folosit în parfumerie în compoziții lemnoase cu ferigă și este inclus în produsele cosmetice anticelulitice.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.