duminică, 3 martie, 2024

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 55 de ani și joacă în Portugalia. Japonezul nu vrea să audă de pensionare

Fotbaliștii ies mai devreme la pensie decât oamenii care au joburi normale. Nu este și cazul acestui japonez care la 55 de ani este cel mai bătrân fotbalist din lume. Kazuyoshi Miura are 55 de ani și recent presa din Portugalia a dat informația precum că japonezul va semna cu o echipă din liga a II-a.

Ca o paralelă, recent, Gianluca Vialli, un mare fotbalist italian a murit la vârsta de doar 58 de ani. Nu este și cazul japonezului care vrea să mai joace fotbal măcar până la 60 de ani.

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 55 de ani

Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume va semna cu Oliveirense care ocupă locul 11 în liga a doua din Portugalia. Japonezul a ajuns joi în Portugalia şi în curând urmează să efectueze vizită medicală. Impedimente nu pot fi multe pentru că recent acesta a jucat chiar în liga 1 din Japonie. Fotbalistul este la a treia experiență în Europa după ce, atenție, între 1994-1995 a jucat la Genoa și ulterior în 1999 a jucat la Dinamo Zagreb.

Siteul de specialitate, transfermarkt îi dă lui Kazuyoshi Miura o cotă de piață de 100.000 de euro. Fotbalistul a jucat ultima oară la Suzuka Pont Getters, atacantul debutând ca profesionist în anul 1986 la echipa CA Juventus din Brasilia. Ulterior, atacantul a mai jucat la Santos FC, Youmiri, Vissel Kove, Sydney FC. Acesta are o carieră de aproximativ 40 de ani. Într-un interviu oferit în trecut pentru L’Equipe, Kazuyoshi Miura a declarat că își dorește să joace până la 60 de ani.

Miura a fost unul dintre cei mai buni şi faimoşi fotbalişti japonezi în anii 90, ajutând ca țara niponă să se afirme în fotbalul mondial.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite