luni, 24 iunie, 2024

Cele mai sănătoase poziții de dormit! Ce spune despre tine felul în care stai în pat

Somnul este foarte important pentru oricine astfel că multă lume se întreabă care sunt cele mai sănătoase poziții de dormit. Și aceasta deoarece lipsta odihnei poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra noastră. Nu în ultimul rând, medicii avertizează că ar trebui să dormim cel puțin 6 ore pe noapte.

Somnul este vital pentru orice persoană, deoarece este important să ne odihnim cum trebuie și să ne organizăm timpul astfel încât să ne fie bine. În caz contrar, lipsa odihnei are consecințe grave asupra oganismului nostru. Totodată, contează enorm și poziția corpului în timp ce dormim. Astfel, felul în care stai noaptea în pat spune multe despre tine, dar și despre sănătatea ta.

Cele mai sănătoase poziții de dormit

Nu orice poziție de dormit este bună pentru tine, dar uneori depinde și de cum te simți tu când te așezi în pat. Poziția de dormit poate avea și o influență pozitivă sau negativă asupra corpului tău. Unora le place să doarmă pe burtă, altora pe spate sau pe o parte, dar trebuie să știm că poziția de dormit ne poate afecta sănătatea.

Ce beneficii are dormitul pe partea stângă

Dacă aveți boală de reflux gastroesofagian (GERD) sau regluzie acidă, trebuie să încercați să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac. Dacă dormiți pe partea stângă, conținutul din stomac nu va putea să curgă înapoi în esofag și acest lucru va împiedica refluxul acid.

Splina este, de asemenea, pe partea stângă a corpului și face parte din sistemul limfatic. Dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va ajuta splina să funcționeze mai bine. Gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și aceasta își îmbunătățește funcția, ceea ce va contribui, în același timp, la filtrarea impurităților.

Dormitul pe partea stângă face bine la ficat

Datorită faptului că ficatul se află pe partea dreaptă a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat dacă dormiți pe partea dreaptă. Astfel, ar trebui să încercați să dormiți pe partea stângă pentru a păstra substanțele și toxinele să fie neutralizate de ficat înainte de a fi mutate in corp sau acumulate în ficat.

De asemenea, îmbunătățește și drenajul sistemului limfatic, care elimină impuritățile și toxinele din organism. Nu în ultimul rând, multe femei cred că este mai bine să doarmă pe partea dreaptă în timpul sarcinii, dar acest lucru nu este greșit. Ele trebuie să știe că dormitul pe partea stângă le va oferi multe beneficii, mai ales în ultimul trimestru.

cele mai sănătoase poziții de dormit
Fiecare poziție de dormit are și avantaje, și dezavantaje

Experții recomandă să dormiți pe partea stângă datorită faptului că partea stângă a inimii pompează sânge spre corp. Acest lucru facilitează funcționarea corectă a inimii în timpul somnului. În plus, această poziție va ajuta sistemul circulator să utilizeze gravitatea ca beneficiu.

Ce spun medicii despre pozițiile de dormit

Majoritatea oamenilor dorm pe o parte. Aceasta este cea mai întâlnită modalitate de dormit, dar și cea mai periculoasă. Stând într-una pe o parte a corpului te poți alege cu dureri de spate, de brațe sau de picioare. Dormitul pe partea dreaptă este, de asemenea, dezavantajos pentru digestie și poate provoca și arsuri la stomac. Prezintă, însă, un mare avantaj: îmbunătățește circulația și reduce sforăitul.

Veștile nu sunt deloc bune pentru cei care dorm pe burtă. Este cea mai nesănătoasă poziție de dormit, chiar dacă pentru unii poate părea plăcută. Cea mai afectată este coloana, care stă într-o poziție foarte incomodă. Singurul avantaj este că reduce sforăitul, dar efectele de după sunt puternice. Este foarte important și programul nostru de somn. Indicat ar fi să dormim cel puțin 6 ore și să nu pierdem prea multe nopți.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.