joi, 23 mai, 2024

Copil salvat prin telefon. Paramedicul Adrian, un adevărat erou: „Loviți-l între umeri de jos în sus! De 5 ori!”

Eroii există în România! Un copil a fost salvat prin telefon, după ce s-a înecat cu o bomboană. Micuţul, în vârstă de 3 ani se afla în insuficiență respiratorie, dar a fost salvat în ultima clipă de paramedicul Adrian.

Indicaţiile au fost date prin intermediul telefonului mobil părinţilor care au apelat la numărul unic de urgenţă 112.

Un copil a fost salvat prin telefon. Un paramedic a oferit indicaţiile detaliate

Părinţii unui băieţel de doar 3 ani au fost supuşi unei experienţe de-a dreptul îngrozitoare. Copilul lor se afla la un pas de moarte după ce s-a înecat cu o bomboană, însă îngerul lui păzitor a fost un pompier de la ISU Gorj.

S-a apelat de urgenţă la numărul unic 112, au sperat la un miracol şi au început să se roage. La capătul celuilalt fir se aflau pompierii care au solicitat informaţii despre situaţia de fapt. Având în vedere faptul că situaţia era una extrem de gravă, salvatorii nu s-au putut deplasa la faţa locului, însă echipajul de urgenţă a luat o decizie de moment care i-a decis soarta copilului.

În timp ce operatorul 112 discuta cu unul dintre părinţii îngroziţi, un paramedic s-a întors de la o intervenţie şi a auzit conversaţia din camera dispeceratului. Primul instinct a fost să intervină şi să dea indicaţiile preţioase ce l-au salvat pe copil. Adrian nu a stat pe gânduri şi a început să-i explice tatălui pas cu pas cum trebuie să acţioneze, deoarece acesta nu avea cunoştinţe de acordare a primului ajutor.

Conversaţia dintre paramedic şi tatăl băiatului de 3 ani, făcută publică

Fiind un real exemplu, dialogul dintre paramedicul Adrian cu tatăl copilului de 3 ani care se înecase cu o bomboană a fost făcută publică.

„- Alo! Pompierii suntem! Ce problemă aveți?
– S-a înecat un copil domnule! Nu mai respiră!
– Cu ce s-a înecat copilul, domnule?
– Cu o bomboană, dar nu mai respiră!
– Trebuie să vă calmați și, împreună, să încercăm să-l salvăm! Mă auziți?
– Avem nevoie urgent de o ambulanță!
– Domnule, trebuie să mă ascultați cu atenție! Ascultați-mă cu atenție, vă rog!
– Da! Vă ascult!
– Ce vârstă are copilul?
– 3 ani, domnule!
– O să vă rog frumos să-l luați în brațe, și să-l puneți pe brațul stâng cu fața în jos, astfel încât palma mâinii stângi să-i sprijine bărbia copilului! Ați înțeles?
– L-ați pus?
– Da, domnule!
– Acum, încercați să-i aplicați copilului 5 lovituri cu podul palmei, între omoplați, de jos în sus! Ați înțeles? Trebuie să-l loviți de jos în sus între umeri!
– Nu-și revine domnule! Nu respiră! Nu mai ajunge ambulanța?
– Ambulanță este în drum spre dumneavoastră! Concentrați-vă, vă rog! Haideți să mai încercăm o dată! Loviți-l pe copil în aceeași poziție! Mă auziți?
– Da, vă aud!
– Loviți-l un pic mai tare când vă spun eu! Da?
– Da, domnule!
– Haideți! Acum!
– Respiră?
– Nu, domnule!
– Haideţi! Încă o dată!
– Încă o dată! Acum!
– Respiră! Respiră! Și-a revenit!”, este conversația dintre paramedicul Adrian și unul dintre părinți.

În concluzie, este important să realizăm cât de important e un curs de prim ajutor. Din nefericire, astfel de incidente se întâmplă zilnic, însă nu toate au acelaşi final fericit. Copilul a fost salvat prin telefon datorită controlului de sine ieşit din comun al paramedicului Adrian, dar şi a puterii părinţilor de a acţiona în ciuda momentului dificil prin care au trecut şi a emoţiilor ce nu puteau fi ignorate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite