joi, 23 mai, 2024

Cremă de post cu amidon. Rețeta unui desert deosebit

Cu o cremă de post cu amidon veți reuși să pregătiți o prăjitură delicioasă și delicată. Folosind această rețetă vei obține o cremă de post nespus de fragedă și foarte gustoasă pentru prăjituri și chiar pentru cupcakes.

Această cremă se pregătește pe bază de lapte de cocos, piure de mere și margarină vegetală. Este o cremă originală foarte gustoasă. Pentru a pregăti cel mai delicios preparat vei avea nevoie de zahăr în cantitate de 100 gr, zahăr vanilat aproximativ un pachețel și un piure de mere în cantitate de 150 de gr, 40 gr de amidon și un vârf de cuțit de sare. De asemenea, veți avea nevoie de 350 ml de lapte de cocos și 250 g de margarină vegetală.

Cremă de post cu amidon. Cât timp consistența trebuie ținută pe foc

Pentru a pregăti crema se toarnă laptele într-o cratiță și se pune la foc mediu. Trebuie să o aduceți aproape la fierbere. În timp ce laptele este pe aragaz, combinați merele pasate într-un alt castron cu zahărul, zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă bine și se adaugă amidonul.

Pentru a pregăti piureul de mere acestea trebuie coapte. Acestea pot fi pregătite într-un multicooker și făcut piure cu un blender de imersie. În laptele fierbinte se toarnă amestecul de mere și toate ingredientele se fierb până se îngroașă crema.

Nu uitați să amestecați consistența din când în când. Amestecul de cremă trebuie ținut pe foc până acesta devine gros. Ulterior, luați crema de pe foc și o puteți turna într-un alt castron, ca să se răcească mai repede. De cele mai multe ori, gospodinele folosesc boluri din ceramică sau fier. Nu este indicat să turnați crema fierbinte într-un vas de plastic.

Cum poate fi testată crema? Cu ce poate fi înlocuită margarina pentru un desert de frupt

În continuare, bateți margarina, la temperatura camerei, cu un mixer. Aceasta trebuie să fie bătută până devine pufoasă. Din moment ce margarina este gata, aceasta trebuie adăugată la consistența pregătită din lapte.

Pentru a testa crema dacă este suficient de tare aceasta poate fi pusă pe o farfurie. Astfel, vei vedea cum aceasta rezistă. Apropo, crema poate fi vopsită în diverse nuanțe interesante cu colorant alimentar solubil în apă. Pentru a îngroșa crema, aceasta se pune la foc mic și se adaugă puțină făină, având grijă să se amestece constant. Nu adăugați nici prea multă făină, altfel crema va fi foarte groasă.

În altă ordine de idei, în loc de margarină, puteți folosi 300 ml de smântână dacă doriți să pregătiți o cremă de frupt. Dar, în acest caz, trebuie să procedăm într-un mod puțin diferit. Crema trebuie răcită foarte bine și apoi combinată cu frișcă de la frigider bine bătută.

Pentru a pregăti o cremă de post cu amidon folosește pentru bază o prăjitură turnată cu mere. Aceasta se va combina perfect cu crema pe bază de piure de mere. De asemenea, această prăjitură este perfectă pentru a fi servită cu ciocolată caldă sau ceai lângă bradul împodobit de Crăciun.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.