vineri, 29 martie, 2024

Cum se realizează tratamentul cu botox? Pașii urmați de dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă – VIDEO

Dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă, a explicat în emisiunea BZI LIVE cum se realizează tratamentul cu botox. Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru un rezultat excepțional?

Botoxul este rezultatul procesării toxinei botulinice de tip A, care poate fi injectată în doze foarte mici în anumiți mușchi faciali. Astfel, botoxul blochează semnalele nervoase către aceștia, împiedicându-i să se contracte. Tratamentul cu toxină botulinică este extrem de eficient în cazul ridurilor de dinamică, cum sunt cele din zona ochilor, gurii sau frunții.

o femeie căreia i se injectează botox în frunte
Botoxul este rezultatul procesării toxinei botulinice de tip A, care poate fi injectată în doze foarte mici în anumiți mușchi faciali.

Cum se realizează tratamentul cu botox? Medicul Lucian Popa: „Eu fac un botox într-o oră”

Injecțiile cu botox se realizează cu un ac foarte fin, fapt ce nu impune anestezia. La cerere, însă, medicul specialist poate aplica o cremă anestezică, ce ajută la înlăturarea efectelor neplăcute ale înțepăturilor. La finalul procedurii, zona poate fi ușor roșie și nu trebuie frecată sau masată.

Potrivit medicului Lucian Popa, până să se ajungă la efectuarea procedurii, pacienta sau pacientul trebuie să ia parte la discuții inițiale și la partea de analiză a fiecărei fibre musculare. În funcție de dorința persoanei care se prezintă în cabinet, medicul ia în calcul toate posibilitățile și apoi hotărăște schema de tratament și cantitatea de botox ce urmează a fi folosită.

„Toată lumea se miră și spune: „Cum adică? Tu faci un botox într-o oră?”. Da, eu fac un botox într-o oră. De ce? Din cauză că am partea de discuții inițiale, am partea de analiză, în care fiecare fibră musculară este apreciată cât e, cum e, ce efect dă, ce aș vrea să obțin în contextul acesta, dacă vreau să ridic sprânceana, dacă vreau să ridic sprânceana mai mult pe zona de mijloc decât cea laterală sau invers, dacă e vorba de conturul ochilor, de expresivitatea lor sau de formarea ridurilor. Deci toate acestea sunt o analiză și abia după aceea hotărăsc ce, cum fac, ce schemă de tratament fac, ce cantități de botox folosesc, în așa fel încât să păstrez aspectul natural al feței, dar să împiedic ceea ce ne deranjează.”, a declarat medicul Lucian Popa, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Cât ține botoxul? Dr. Lucian Popa: „Are o perioadă de 3-4 luni de zile de eficiență”

Tot mai multe femei se întreabă cât ține botoxul, pentru a ști cât timp pot să se bucure de efectul lui. Ei bine, după spusele medicului Lucian Popa, tratamentele cu botox se realizează pe o perioadă de 3-4 luni, efectul acestora menținându-se chiar și mai mult de atât. Cu toate acestea, se recomandă ca tratamentele să se repete la o anumită perioadă, pentru ca ridurile să întârzie să apară.

„Botoxul are o perioadă de 3-4 luni de zile de eficiență, de acțiune, după care „dispare complet”. Nu dispare complet efectul lui. Repetarea în timp a tratamentelor cu botox va avea niște efecte, care se vor vedea, de asemenea, sumate în timp.”, a declarat dr. Lucian Popa, medic primar de chirurgie plastică reconstructivă, pentru BZI LIVE.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite