miercuri, 22 martie, 2023

De ce curg ochii la copii? Când este necesar consultul unui oftalmolog

Publicat:

Tinerele mămici se întreabă de ce curg ochii la copii. Pentru a reuși să ameliorezi simptomul neplăcut la copil, părinții trebuie să fie atenți și să afle cauza lacrimilor. Lăcrimarea la un ochi al copilului este adesea un semn al unei boli infecțioase, al unei răceli sau al unei reacții alergice. În plus, o astfel de manifestare poate fi rezultatul unei leziuni și este important să se prevină deteriorarea vederii.

Cu toate acestea, pentru a lua măsuri eficiente de remediere a problemei, este absolut necesar să se cunoască cauza. Prin urmare, în cele mai multe cazuri, trebuie să consultați un specialist și, uneori, mai mulți. Specialiștii identifică mai multe cauze principale ale lacrimilor din ochii unui copil. Cu toate acestea, simptomatologia și natura evoluției evenimentelor sunt semnificativ diferite. Prin urmare, vă sugerăm să examinați în detaliu fiecare grup de cauze.

De ce curg ochii la copii? Principalele tipuri de conjunctivită

Conjunctivita este o boală infecțioasă destul de comună care apare frecvent la copii. Inflamația se dezvoltă ca urmare a ingestiei infecției. Conjunctivita poate apărea în diferite moduri, chiar și din cauza unui fir de praf în ochi.

Procesul inflamator este însoțit de lăcrimare abundentă și de înroșirea albului ochiului. Umflarea și edemul pleoapelor și disconfortul pot fi, de asemenea, simptome asociate cu diferite tipuri de conjunctivită. La fel ca în cazul tuturor problemelor, cel mai bine este să începeți tratamentul cât mai devreme posibil.

Adenovirală  însoțește diverse boli virale. Rezultatul acestui tip de conjunctivită este o iritație severă a corneei ochiului, lăcrimare și înroșirea albului. O infecție bacteriană este cauzată de bacteriile care pătrund în ochi. Riscul de infecție este prezent atunci când se introduc spontan resturi în ochi sau se freacă ochiul cu mâinile murdare.

Infecția cu agenți patogeni duce la un proces inflamator însoțit de lăcrimare abundentă și senzații dureroase, iar atunci când gradul de infecție este avansat, se poate secreta puroi în exces.

Diagnosticul. Testele necesare pentru a identifica exact cauza deranjului

Uneori copilul poate să sufere de acest disconfort din cauza curentului. Pe măsură ce sacul provocat de curent crește, este în creștere și disconfortul pe care îl provoacă ochiului. Iritația este însoțită de o secreție puternică de lichid lacrimal. Cauza acestuia poate fi faptul că copilului îi este prea frig sau că în ochi intră praf.

Deoarece cauzele lacrimilor la copii variază considerabil, un diagnostic precis este foarte important. Acest lucru este esențial pentru alegerea tratamentului. Pentru a identifica afecțiunea este necesară examinarea vizuală a ochilor copilului pentru a determina dacă lacrimile sunt cauzate de traume sau de contaminare. Dacă există o leziune, este posibil să fie nevoie de un oftalmolog și de un chirurg traumatolog.

Măsurarea temperaturii corpului și examinarea gâtului pentru a vedea dacă este roșu. O temperatură crescută și prezența roșeții sunt semne de infecție respiratorie acută sau de gripă. În acest caz, este necesară o consultație cu un medic generalist.

Puroiul și roșeața severă a pleoapelor pot indica clar cauza faptului de ce curg ochii la copii. În acest caz, trebuie consultat un oftalmolog. Dacă părinții au dificultăți în determinarea cauzei lăcrimării, se recomandă o vizită la un medic generalist care va trimite copilul la un specialist.

 

 

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite