vineri, 14 iunie, 2024

Ochi obosiți de la calculator. Remedii eficiente pentru suprasolicitarea digitală a ochilor

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că au ochi obosiți de la calculator. Cei care lucrează cel puțin 8 ore pe zi în fața monitoarelor se confruntă cu oboseala digitală a ochilor cunoscută cu numele de Computer Vision Syndrome. Expunerea prelungită la calculator, laptop, tabletă, telefon și televizor afectează în timp vederea, dar poate declanșa totodată și probleme la nivelul coloanei. Sindromul privitului la calculator afectează din ce în ce mai multe persoane, iar efectele sunt extrem de dăunătoare asupra organismului. Iată câteva remedii eficiente pentru suprasolicitarea digitală a ochilor.

Ochi obosiți de la calculator

Dacă lucrezi mai mult de 8 ore pe zi în fața calculatorului cu siguranță te-ai confruntat cu suprasolicitarea digitală a ochilor și vedere încețoșată. Factorii care declanșează această problemă sunt lumina slabă de la birou, privirea fixă pe un ecran digital, distanțe neadecvate de vizionare, poziția incorectă a scaunelor. O altă cauză care duce la senzația permanentă de ochi obosiți este o problemă oftalmologică netratată la timp.

O persoana care se confruntă cu suprasolicitarea digitală a ochilor manifestă dificultate în focalizare, dureri de gât și de coloană, dureri de ochi, oboseală și senzația de arsură la nivelul pleoapelor, vedere neclară, încețoșată, ochi umezi sau uscați, durere de cap, amețeală și uneori stare de leșin. Pentru a preveni sau trata senzația de ochi obosiți este bine să ținem cont de câteva recomandări utile din partea medicolor. În cazul în care problemele oftalmologice persistă mai mult timp atunci este necesar consultul unui medic specialist.

O altă afecțiune cu care se confruntă tot mai multe persoane este somnolența diurnă. Această tulburare se manifestă prin senzația de epuizare, lipsă de energie, incapacitate de concentrate. Somnolența diurnă este declanșată de mai mulți factori, iar netratată la timp poate cauza probleme grave de sănătate, de la epuizarea organismului până la depresie și anxietate.

Cum să previi suprasolicitarea digitală a ochilor

Pentru a scăpa de senzația de ochi obosiți de la calculator trebuie să avem în vedere câteva recomandări din partea medicilor. Persoanele care lucreză multe ore în fața calculatorului trebuie să fie atente la modul în care își ajustează monitorul. Poziția monitorului are o contribuție majoră la oboseala ochilor.

De asemenea, se recomandă ochelari de protecție pentru calculator. Aceștia optimizează vederea atunci când ne uităm la ecrane digitale și ajută la reducerea efectului de orbire. La fel de important este să folosim lumina adecvată și să reglăm rezoluția monitorului. Tototdată, pentru a preveni suprasolicitarea digitală a ochilor este recomandat masajul ocular aplicat în zona din jurul ochilor, dar și privitul pe fereastră în depărtare pentru câteva minute.

Medicii recomandă și pauzele regulate atunci când lucrăm multe ore în fața calculatorului, dar și un tratament pe bază de vitamine care ajută la sănătatea ochilor. Dacă senzația de ochi obosiți nu dispare după o perioadă lungă de timp, atunci este necesară vizita la cabinetul unui oftalmolog.

Pentru a preveni senzația de ochi obosiți de la calculator trebuie să ținem cont de câteva recomandări din partea medicilor. Tot mai multe persoane se confruntă cu sindromul privitului la calculator, cu vederea încețoșată, dar și cu dureri la nivelul coloanei. Netratate la timp, aceste afecțiuni se agravează și dezechilibrează organismul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite