vineri, 14 iunie, 2024

Părintele Calistrat Chifan, despre existența minunilor: „Se fac minuni, dar le pricepem noi foarte greu” – VIDEO

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a vorbit, în emisiunea BZI LIVE, despre existența minunilor. Ce sunt minunile și când se săvârșesc?

Minunile reprezintă fapte dumnezeiești, care se află mai presus de mintea și puterea omenească. Ele sunt săvârșite numai cu puterea lui Dumnezeu, depășind legile minții și ale firii, care se realizează numai în momente extraordinare, permise de Creator și au scopul de a ne lumina și de a ne îndrepta în vederea mântuirii. Minunile se petrec cu voința lui Dumnezeu și ascund căile Sale necunoscute.

Dumnezeu este primul și cel mai puternic făcător de minuni, fiindcă este chiar izvorul lor. Este binecunoscut faptul că Mântuitorul a săvârșit pe pământ minuni asupra firii, asupra oamenilor și asupra lui însuși.

Părintele Calistrat Chifan, despre existența minunilor: „Nu există să nu fie minuni, minunile sunt la orice pas”

Minunile există, iar acest lucru a fost dovedit de o femeie, care a venit să se spovedească la părintele Calistrat Chifan. În urmă cu doi ani, aceasta a primit un diagnostic crunt, medicii spunându-i că nu mai poate trăi mai mult de două luni. Însă, mulțumită rugăciunii și credinței în Maica Domnului și în sfinți, femeia s-a vindecat și le-a arătat medicilor că minunile încă există.

„Dacă ne gândim la credința oamenilor, chiar astăzi am spovedit o femeie, care mi-a relatat un lucru. „Părinte, acum doi ani, când am venit la dumneavoastră, doctorul mi-a mai dat două luni de trăit” și în discuțiile pe care le-am avut cu ea, i-am spus: „Ai auzit de Maica Domnului, ai auzit de Sfântul Pantelimon? Rupe cărțile și ai să vezi că o să treacă și doi ani și nu ai să mori.” Și astăzi, trecând prin Iași la analize, la control, pe unde se duce ea, prima întrebare care a fost a medicului a fost: „Dar cum? Tu mai trăiești cu diagnosticul pe care l-ai avut? Păi și ce ai făcut?” – „Mă duc la biserică, mă spovedesc, mă împărtășesc” -„Dacă spui tu, așa să fie”. Adică nu a contrazis-o.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, la BZI LIVE.

Îndrăgitul duhovnic este de părere că minunile există, însă oamenii le conștientizează mai greu. Acesta a mai adăugat că Împărtășania vindecă orice boală și tămăduiește orice nenorocire, dacă este însoțită de rugăciune, de acatiste și de evlavie.

„Se fac minuni, dar probabil le pricepem noi foarte greu. Adică nu există să nu fie minuni, minunile sunt la orice pas. Numai trebuie să le înțelegem. Împărtășania vindecă orice boală și tămăduiește orice nenorocire, credința, rugăciunea, un acatist, Psaltirea, evlavia. Numai că credința trebuie să fie sănătoasă, asta e problema. ”, a adăugat părintele.

Părintele Calistrat: „Nu ne mai luptăm cu demonul”

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, oamenii secolului XXI nu se mai luptă cu demonul, ci cu ideologiile. În prezent, nu ne mai luptăm cu religia, ci lupta între religii este cea care primează: „Lupta voastră nu-i cu carnea și cu sângele, ci cu întunericul și cu domniile acestui veac”.

„Noi, în secolul XXI, nu ne mai luptăm cu demonul. Demonul îl știm, ne spune apostolul David: „Mulți se luptă cu voi de la înălțime”, iar apostolul Pavel ne spune: „Lupta voastră nu-i cu carnea și cu sângele, ci cu întunericul și cu domniile acestui veac.” În schimb, noi ne luptăm cu ideologiile. Deci, la ora actuală, noi nu ne luptăm cu religia. Acum lupta între religii e care-i mai bun. Ori astea sunt lucruri raționale. Eu nu pot să condamn islamul, că nu mă interesează doctrina lui, nu pot să condamn mozaismul, că nu mă interesează doctrina lui, nu pot să condamn creștinismul, pentru că este biserica întemeiată de Hristos, nu pot să condamn sectele, că nu mă interesează cum au luat ființă. Dar caut adevărul revelat conform Sfintei Scripturi, despre care nouă ne spune Pavel: „Biserica este stâlpul și temelia adevărului, pentru că Hristos este capul bisericii și a întemeiat cu scump sângele său.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.