miercuri, 17 aprilie, 2024

Uscarea rapidă a hainelor ude în sezonul rece. Trucuri pentru cei care locuiesc la bloc

Cel mai adesea, persoanele care locuiesc la bloc au o problemă vizavi de uscarea rapidă a hainelor ude în sezonul rece. Și aceasta deoarece spațiul limitat dintr-un apartament este cu siguranță cel mai mare inconvenient. În plus, apare și problema umidității crescute în locuință, care ne poate da mari bătăi de cap.

Hainele ude se usucă mai greu iarna, însă există câteva trucuri care te-ar putea ajuta să grăbești acest proces. Totuși, trebuie să ții cont de anumite lucruri atunci când vrei ca rufele să se usuce corespunzător și cât mai repede.

Uscarea rapidă a hainelor ude în sezonul rece

Uscarea hainelor în apartament nu reprezintă o problemă vara, atunci când este cald atât afară, cât și în casă, iar aerul este mai uscat. În schimb, acest lucru poate fi o adevărată bătaie de cap iarna, din cauza umidității crescute și în interiorul locuinței. În sezonul rece, nivelul umidității aerului crește în apartamente. Din acest motiv, hainele umede se vor usca mai greu decât atunci când e cald afară.

Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont dacă vrei ca rufele să se usuce cât mai repede, chiar și în perioada iernii. Hainele nu ar trebui spălate toate odată. După ce sunt spălate, hainele trebuie stoarse bine, după care se agață pe un uscător, lângă un calorifer. Cu cât sunt mai umede, cu atât va fi mai mare umiditatea în cameră, motiv pentru care trebuie să speli mai puține rufe.

uscarea rapidă a hainelor ude în sezonul rece
După spălare, hainele trebuie stoarse bine, după care se agață pe un uscător

Dacă sunt mai puține rufe în cuva mașinii de spălat, atunci acestea vor fi mai uscate după centrifugare. Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este aerisirea camerei în care usuci hainele. Dacă agăți mai multe rufe la uscat în apartament, atunci ar trebui să intre mai mult aer proaspăt în cameră.

Cum se așază rufele pentru a se usca mai rapid

Este foarte important și modul în care agăți hainele. Dacă sunt prea multe rufe pe bară, atunci ventilația lor va fi mai proastă și nu se vor usca. Uscătoarele nu trebuie să fie așezate la mai puțin de 10-15 centimetri de perete sau de alte obiecte.

O soluție ar fi să așezi uscătorul lângă fereastră, acolo unde efectul de ventilație este maxim, iar hainele se vor usca mai repede datorită caloriferului. Nu în ultimul rând, când pui haine umede la uscat în sezonul rece trebui să aerisești încăperea respectivă de cel puțin trei ori pe zi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.