vineri, 14 iunie, 2024

Ce se întâmplă dacă pui piper în maşina de spălat rufe. Trucul care te ajută să uiţi de produsele scumpe

Un truc care se adresează gospodinelor presupune să adaugi piper în mașina de spălat rufe, pentru a scăpa de o problemă des întâlnită. De multe ori se întâmplă ca hainele să fie scoase din mașină pline de scame, decolorate sau chiar mai mici din cauza temperaturii nepotrivite. Dar grație acestui sfat puteți rezolva repsectivele inconveniente.

Gospodinele caută din ce în ce mai multe trucuri care să le ajute să economisească bani, dar și să aibă haine bine spălate. Din păcate, mașina de spălat nu face față uneori unor articole vestimentare care ajung la finalul programului să fie pline de scame, decolorate sau mai mici din cauza temperaturii nepotrivite. Cu autorul unui ingredient simplu poți să uiți de produsele scumpe din la magazin!

Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat rufe

Cu siguranță, multe persoane au întâmpinat probleme după ce au scos hainele din mașina de spălat. De cele mai multe ori, multe din articolele vestimentare ies de la spălat pline de scame, fără culoare sau chiar mai mici din cauza temperaturii nepotrivite. Textilele par lipsite de viață din multe cauze, dar trucul acesta te ajută să nu mai ai bătăi de cap. Este nevoie doar să adaugi trei linguri de piper în cuva mașinii de spălat, la fiecare program.

Desigur, există multe produse în magazine care promit că redau culoarea hainelor tale, dar nimeni nu este mai bun decât acest ingredient pe care îl ai chiar acum în bucătăria ta. Poți să îmbunătățești aspectul hainelor preferate doar cu câțiva lei. Specialiștii recomandă totuși să nu utilizezi piperul negru astfel dacă folosești un program cu temperaturi prea ridicate. De asemenea, nici nu trebuie să lași hainele sub razele soarelui prea mult timp.

Experții susțin că în timpul acesta este bine să utilizezi detergenți abrazivi. Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este că ciclurile de spălare pentru rufe colorate trebuie făcute cu apă rece și de preferință pe un ciclu blând spre mediu. Mai mult decât atât, nu este sugerată folosirea înălbitorului pentru că acesta va descompune fibrele și va estompa culoarea alături de piper.

Iată ce pași trebuie să urmați

Pentru un efect garantat, trebuie să măcinați piperul negru cât de mult puteți. Apoi, va trebui să puneți hainele negre sau colorate în mașina de spălat. În continuare, adăugați detergentul dorit puteți porni mașina de spălat selectând programul aferent.

Rulați un ciclu de spălare mediu și adăugați trei linguri de piper. După ce acest ciclu de spălare este terminat, puteți scoate hainele și să le uscați cum o faceți de obicei. Însă, puneți piesele vestimentare la uscat fără a fi expuse la razele puternice ale soarelui. La final, nu uita să le strângi corespunzător după procesul de uscare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite