marți, 16 aprilie, 2024

Părintele Calistrat Chifan, despre visele premonitorii: „Sunt foarte rare, se arată doar oamenilor mari” – VIDEO

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre visele premonitorii. Iată o întâmplare, care a avut loc în România și care a dus la pierderea mai multor vieți omenești, printre care și a unei femei, care a avut un vis premonitoriu.

Visele premonitorii constituie întâmplări care au loc în vis, înainte ca acestea să se manifeste în realitate, în lumea exterioară. De regulă, astfel de vise schițează doar tendința pe care ar urma-o evenimentele vieții reale, dacă ar merge pe drumul vieții din vis. Explicația rezidă în faptul că subconștientul nostru interceptează fapte, vibrații sau evenimente și le interpretează, în ciuda voinței conștientului.

Părintele Calistrat Chifan, despre visele premonitorii: „Cele mai grozave vise sunt cele despre parusie și apocalipsă”

În categoria viselor premonitorii intră și visele despre parusie și apocalipsă. Acestea, însă, sunt foarte rare și se arată doar oamenilor mari, înțelepți. Doar aceștia pot vedea nenorociri, greutăți, foamete, calamități, înainte ca aceste evenimente să aibă loc.

„Cele mai grozave vise sunt cele despre parusie și apocalipsă, care sunt foarte rare, care se arată oamenilor mari, nu știu cât de mari ar trebui să fie sau ce trăire ar putea să aibă, în care li se prevestește să vestească lumii că se poate întâmpla o nenorocire, un război, o greutate, o foamete, o calamitate.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat: „Ca să vezi când moartea te cheamă unde ești și când nu te cheamă moartea unde ești”

Părintele Calistrat Chifan a povestit, în cadrul emisiunii BZI LIVE, întâmplarea nefericită prin care a trecut o femeie, după ce a avut un vis premonitoriu. Aceasta se afla în vizită la una dintre prietenele sale din București, când a decis să se cazeze la un hotel, alegere ce s-a dovedit a fi fatală. În ciuda visului avut cu o noapte înainte, care i-a conferit o stare de neliniște, ea și-a părăsit prietena și a mers la hotelul cu pricina, alături de o pereche de prieteni, care o așteptau. Întâmplarea face că, la scurt timp de la cazarea la hotel, are loc cutremurul din 1977, cunoscut ca unul dintre cele mai mari cutremure din România (a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter).

„A venit cineva la mine și mi-a spus așa. Aveam o prietenă, mi-a povestit întâmplarea de la cutremurul din `77, ca să vezi când moartea te cheamă unde ești și când nu te cheamă moartea unde ești. Persoana respectivă s-a dus în vizită la București, la prietena respectivă și prietena respectivă a spus așa, asta în ziua cutremurului: „Stai seara asta la mine, mai stăm de vorbă că nu ne-am văzut de mult (veneau din locuri diferite, ea venea dinspre Oltenia, persoana respectivă era din București). Și îi spune persoana respectivă celei de la București: „Să știi că am avut un vis foarte ciudat. M-am visat la hotelul Scala și parcă m-am dus într-un loc într-o cameră și acolo a venit un roi puternic de albine, a început să mă înțepe, să mă chinuie și am fugit și m-am mutat cu bagajele în celălalt capăt de hotel. Acolo deodată s-a făcut un întuneric și o huruială neagră și n-am mai văzut nimic și m-am trezit.” Până aici întâmplarea este foarte simplă.

Ajung la hotel la Scala, recepționerul le spune așa: „Ați primit camera 300 și nu știu cât.” Au dus bagajele până în camera respectivă, s-au cazat, cei care erau cu ei prieteni erau în partea cealaltă de hotel, la alte camere. Și persoana respectivă se duce la recepționer și spune: „N-ați putea, pentru că avem o pereche de prieteni, să ne mutați și pe noi în partea celalată?” -„Așa am simțit eu nevoia, să vă dau dumneavoastră camera aici, că-i mai frumoasă, e cu lumină spre răsărit.” Și a spus: „Nu, că nu ne interesează lumina, noi oricum avem treabă și nu stăm. Vă rog să ne dați cheia.” Le-a dat cheia, au deschis, au luat bagajele din celălalt capăt și le-au mutat în celălalt capăt și la trei minute a fost cutremurul, care i-a cuprins și i-a strivit. Exact ca în vis. Cine erau albinele care bâzâiau și i-a mutat de acolo? Dracii cu gândurile, care vor să-l strice pe om și să îl zăpăcească.”, a povestit părintele Calistrat Chifan.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite