luni, 24 iunie, 2024

Plângere penală la DNA împotriva lui Clotilde Armand și Vlad Voiculescu. Ce acuzații le aduce un consilier local al Sectorului 1

Un consilier local al Sectorului 1 Dan Podaru a depus luni, 06 martie 2023, o plângere penală la DNA împotriva lui Clotilde Armand și Vlad Voiculescu. Pe lângă primarul Sectorului 1 și fostul ministru al Sănătății, plângerea penală îl vizează și pe șeful Biroului de Comunicare al Primăriei Sector 1, Ionel Stoica. Consilierul local liberal le-a solicitat procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) anchetarea unor fapte ale celor trei îndreptate împotriva sa.

Plângere penală la DNA împotriva lui Clotilde Armand și Vlad Voiculescu

Lectorul universitar Dan Podaru, consilier local al Primăriei Sectorului 1, îi acuză pe Clotilde Armand, Vlad Voiculescu și Ionel Stoica de faptul că încearcă să-l oprească să depună mărturie într-un proces pe care primăria condusă de Clotilde Armand îl are cu Romprest, compania de salubritate care operează în Sectorul 1.

Dan Podaru precizează că cei trei duc o campanie îndreptată împotriva sa, în mediul online, pentru a-l determina să nu depună mărturie în instanță în procesele pe care compania de salubritate le are cu primăria de sector, în condițiile în care acesta a fost președinte al comisiei de mediere a conflictelor cu compania de salubritate Romprest.

Consilierul local PNL se plânge de faptul că pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, Vlad Voiculescu și Ionel Stoica, în care se cere revocarea mea din funcția de consilier local a lui Dan Podaru.

„Acest comunicat îndreptat împotriva mea, reprezintă o formă continuată de presiune exercitată la adresa mea și o instigare a partidului din care fac parte, să exercite acțiuni coercitive asupra mea pentru a mă determina să nu depun mărturie“, a menționat Dan Podaru în plângerea depusă la DNA.

Liberalul adaugă că toate procesele intentate de Primăria Sectorului 1 împotriva Romprest au fost pierdute. În acest context, Dan Podaru cere justificarea sutele de mii de euro plătite avocaților și caselor de avocatură de către Primăria Sectorului 1. În plus, acesta cere lămuriri și în legătură cu penalitățile pe care le are Primăria de plătit către firma de salubritate și care însumează circa 20 de milioane de euro.

Cere interzicerea dreptului de a mai fi primar pentru Clotilde Armand

Dan Podaru cere magistraților interzicerea exercitării dreptului de a ocupa funcția de primar de către Clotilde Armand, din cauza „incapacității, nepregătirii sau altor cauze care îi fac inapți pentru ocuparea unei anumite funcții, pentru exercitarea unei profesii sau meserii ori pentru desfășurarea unei alte activități, se poate lua măsura“. Același lucru îl solicită liberalul și în cazul lui Ionel Stoica și a lui Vlad Voiculescu.

„Clotilde Armand își «îndeplinește» mandatul pe Facebook, iar prin faptele sale eludează legea și manipulează cetățenii“, a scris Dan Podaru în plângerea adresată procurorilor DNA.

Prin campania dusă pe rețelele de socializare împotriva sa de către cei trei, Dan Podaru consideră că îi este afectată imaginea, el fiind și prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București.

Dat fiind că mesajele postate de cei trei pe Facebook au apărut la intervale scurte de timp, Dan Podaru consideră că a existat un  complot al acestora pentru a-l intimida să mai dea declarații în dosar în măsura în care proba cu martori ar fi admisă.

În concluzie, consilierul liberal le solicită procurorilor începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta prevăzută de art. 272 Cod Penal, Influențarea declarațiilor.

În plus, Dan Podaru cere adoptarea de urgență a măsurii de siguranță ce constă în interzicerea ocupării unei funcții sau a unei profesii de către învinuiți, în temeiul articolelor 108 și 111 Cod Penal, întrucât prin faptele săvârșite de Clotilde Armand, Vlad Voiculescu și Ionel Stoica, aceștia încearcă să eludeze dispozițiile legale, care permit audierea martorilor propuși“, a mai scris consilierul liberal în plângerea penală la DNA împotriva lui Clotilde Armand și Vlad Voiculescu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite