sâmbătă, 2 martie, 2024

Preot în sutană aruncă bani la lăutari. Sute de lei aruncați de fața bisericească

Petrecere mare la un restaurant de fițe. Un preot în sutană nu s-a uitat la bani și i-a aruncat la lăutari. Toată scenă a fost filmată și publicată în mediul online.

La câteva zile după ce a terminat cu bobotează, în spaţiul public au apărut imagini cu preotul care pare să aibă resurse financiare destul de consistente de și-a permis să arunce cu sute de lei la lăutari. Trebuie să menţionăm că filmarea este de la sfârșitul anului 2022.

Preot aruncă cu bani la lăutari

În cadrul unei petreceri dintr-un restaurant din România s-a produs câteva scene care nu fac cinste Bisericii Ortodoxe Române. Concret, pe imaginile publicate de cancan.ro se poate vedea cum un preot aruncă cu bani la lăutari. Fața bisericească s-a încins tare la dans și de aici până la un show în toată regulă nu a mai fost decât un pas. Așadar, pe imaginile video se poate vedea faptul că preotul dansează cu o femeie, moment în care se hotărăşte să scoată portofelul. Preotul îşi scote stiharul şi îşi pune pe cap şi potcapul. Acesta a aruncat cu bacnote de 50 sau 100 de lei. Lăutarul cântă cu foc în timp ce omul Domnului nu se uită la bani.

Cei din jur îl susțin, finanțele nefiind vreo problemă. Între pașii mărunți și alergici impuși de ritmul manelistului de la pupitru, deja vestitul popă mai făcea și câte o cruce largă. Ce mai, distracție pe cinste, cu bărbatul care a reușit să-i încingă la maximum pe invitații din local. Chiar și pe maneliștii care au întreținut atmosfera.

Scandaluri mari în ultimele săptămâni cu preoții

Spațiul public a fost acaparat de mai multe scandaluri care au legătură cu preoții. Vă aducem aminte faptul că un preot a fost arestat după ce a fost prins în timp ce se masturba în fața unui liceu. Fapta a avut loc recent, în Giurgiu unde un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că un bărbat comite acte nefirești în propria mașină. Preotul a fost reținut pentru 24 de ore, iar superiorii pe scara ierarhică l-au suspendat de la slujire.

Un alt scandal care a apărut în spațiul public l-a avut în centru pe ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a pus un blestem pe mai mulţi preoţi şi credincioşi care se duc la o biserică din localitatea Muereasca, județul Vâlcea. La acel moment s-a vorbit despre faptul că blestemul a fost pus pentru că lăcașul de cult este ridicat pe o porțiune de teren care a fost blestemată de Sf. Ierarh Calinic. Biserica Ortodoxă Română a explicat în ce context a avut loc blestemul pus de ÎPS Irineu:

„Blestemul nu face parte în mod sigur dintre acestea, ci exprimă, în cazul de faţă, într-un limbaj sever şi anacronic, autoritatea ierarhului actual în legătură cu lucruri menite să păstreze vie hotărârea unui sfânt ierarh care a fixat o regulă de vieţuire monahală mai aspră în mănăstirea respectivă“, a spus Vasile Bănescu.

Așadar, de la preotul care aruncă cu bani la lăutari, la preotul care se masturbează în fața liceului. Toate sunt acte de o deosebită gravitate dacă e să ținem cont că fețele bisericești ar trebui să aibă o conduită morală ireproșabilă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite