vineri, 14 iunie, 2024

Răceală jos la femei. Cum să previi exacerbarea bolii

Răceala jos la femei a devenit o problemă destul de comună. Atât femeile, cât și bărbații sunt afectați în egală măsură de această boală. Merită să spunem că răceala nu reprezintă un pericol grav pentru organele interne ale pelvisului mic sau pentru sănătatea umană în general. Dar afectează în mod negativ viața personală a pacientului.

În cazul durerii sau al altor exacerbări ale bolii, testele de diagnostic trebuie prescrise numai de către medicul curant. Pentru a pune un diagnostic și a prescrie tratamentul potrivit, trebuie să vă adresați unui specialist. Experții subliniază faptul că, în cazul infecției primare, manifestările clinice sunt întotdeauna mai pronunțate decât în cazul exacerbărilor ulterioare.

Răceală jos la femei. Primele simptome care anunță manifestarea disconfortului

În prima săptămână după infectare, o persoană are temperatura corporală subfebrilă, simte o senzație de arsură în zona genitală și anală, dureri de cap și oboseală. De asemenea, aceștia simt o slăbiciune generală, crize de febră și ganglioni limfatici inghinali dureroși.

Cel mai tipic simptom al răcelii în partea de jos este o erupție cutanată caracteristică. Acestea sunt mici vezicule care sunt umplute cu lichid. Erupția este localizată pe organele genitale, coapsele interioare sau partea inferioară a spatelui și fesele.

După o perioadă scurtă de timp, simptomele herpesului în zona intimă, veziculele se sparg și se transformă în ulcere. După formarea lor, pacientul rămâne contagios încă 14 zile. În practica medicală, există destul de des cazuri de evoluție atipică a herpesului genital. Se manifestă doar prin senzații dureroase la nivelul partea inferioară a spatelui, sacru sau pubiană. Uneori pot apărea roșeață și umflături pe labii. La femei, simptomele herpesului genital sunt mai severe.

Tratamentul bolii se reduce la eliminarea simptomelor. De obicei, se efectuează la domiciliu și nu necesită o ședere în spital. Medicul îi prescrie pacientului medicamente antivirale, imunoterapie, unguente și creme pentru uz extern și complexe de vitamine.

Tratament pentru a scăpa de acest disconfort neplăcut. Testele necesare pentru a identifica terapia potrivită

Durata tratamentului este stabilită de medic în fiecare caz în parte. Aceasta se bazează pe gravitatea leziunii și pe caracteristicile individuale ale corpului pacientului. Deoarece herpesul genital aduce multe neplăceri, medicii prescriu un tratament complex. Aceștia recomandă o combinație de terapie medicamentoasă și iradiere cu laser. Această abordare va crește eficiența și va accelera procesul de vindecare.

Simptomele care însoțesc răceala în părțile intime ale corpului sunt foarte incomode. Prin urmare, o persoană se grăbește imediat la un medic pentru ajutor. Într-un astfel de caz, ar trebui să se facă o programare la un medic.  Uneori, un specialist în boli infecțioase și un specialist în boli venerice sunt implicați în diagnostic și tratament. Dar înainte de a prescrie o terapie, specialistul trebuie să se familiarizeze în detaliu cu tabloul clinic. Pentru a face acest lucru, acesta va parcurge mai multe etape.

În primul rând, un medic va asculta plângerile pacientului. De asemenea, veți fi întrebați de cât timp vă deranjează simptomele și de ce căutați ajutor acum. Un medic vă va întreba cât de des practicați sexul neprotejat și veți fi supusă la o examinare vizuală a zonei intime.

După interviu, medicul va analiza istoricul medical al pacientului și dacă a mai suferit de răceală în partea de jos la femei. De asemenea, acesta va recomanda o serie de teste de laborator. Cele mai frecvente teste includ un tampon genital sau o răzuire a zonei de erupție cutanată și PCR a materialului biologic al pacientului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite