Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros de sărbători, ideală este delicioasa rețetă de fursecuri de Crăciun. Gustoasele fursecuri de casă sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. La masa de Crăciun nu trebuie să lipsească pe lângă preparatele tradiționale și niște fursecuri fragede și aromate. Iată cum să pregătești acasă un desert savuros.
Rețetă fursecuri de Crăciun
Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert de casă ca pe vremea bunicii, putem pregăti niște fursecuri savuroase. Acestea sunt ideale la masa de Crăciun alături de alte preparate culinare irezistibile. Fursecurile sunt delicioase și pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta de odinioară, vom readuce la masă aromele din vremea copilăriei.
Pentru a oferi fursecurilor un plus de savoare și a fi la final fragede și aromate, le putem face cu untură. Fursecurile pot fi pregătite simple sau glasate în sos de ciocolată. La fel de bine, ele pot fi decorate cu fulgi de cocos, cu zahăr vanilat sau cu fructe, după preferințe. Mai mult, pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat.
Fursecurile de Crăciun sunt gustoase, colorate și fragede, fiind pe placul tuturor celor de la masă. Acestea pot fi pregătite nu doar la ceas de sărbătoare, ci și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert savuros
Pentru delicioasele fursecuri de Crăciun vom avea nevoie de 250 g de unt, 2 linguri de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 lingurițe de esență de vanilie, un vârf de sare, 1 gălbenuș de ou, 1 pliculeț de praf de copt, 450 g de făină albă, iar pentru decor vom folosi diverse bombonele, fulgi de ciocolată și fulgi de cocos.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru gustoasele fursecuri. Se mixează untul împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se pune după aceea asarea împreună cu esența de vanilie, gălbenușul și praful de copt, apoi se toarnă treptat făina. Se amestecă foarte bine până când obținem un aluat elastic și nelipicios.
Aluatul de fursecuri se pune într-o folie alimentară și se lasă la frigider timp de o oră. După aceea se scoate aluatul de la rece și se lasă până când revine la temperatura camerei. Se întinde aluatul pe masa unsă cu puțină făină și se decupează aluatul cu forme diferite de fursecuri. Într-o tavă tapetă cu hârtie de copt și unsă cu unt se așază fursecurile, la mică distanță între ele să nu se lipească.
Se pune tava cu fursecuri la cuptor și se lasă până când acestea se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scot și se lasă la răcit apoi se decorează. Fursecurile de Crăciun pot fi ornate cu bombonele și fulgi de cocos, dar și cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține la final un desert gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă. De asemenea, dacă vrem să oferim fursecurilor un aspect deosebit, le putem glaza într-un sos de ciocolată delicios.
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert irezistibil la mesele de sărbătoare, ideale sunt niște fursecuri de Crăciun fragede, gustoase și aromate. Acest deliciu nu trebuie să lipsească la ceas aniversar alături de alte prăjituri savuroase.