duminică, 21 iulie, 2024

Situație incredibilă la Botoșani! Un spital s-a închis deoarece singurul doctor a plecat în concediu!

Situație incredibilă în județul Botoșani, unde un spital s-a închis deoarece singurul doctor a plecat în concediu. Este vorba despre Spitalul din Darabani, care își desfășoară activitatea drept o secție exterioară a Spitalului Judeţean „Mavromati”. Acest lucru s-a întâmplat în momentul în care singurul doctor al unității medicale a intrat în concediu.

Un spital s-a închis deoarece singurul doctor a plecat în concediu!

Întâmplarea a fost semnalată pe pagina de Facebook a lui Costel Nazare, edilul comunei Conceşti.

„Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Singurul medic specialist care este angajat la spitalul din Darabani şi-a luat concediu timp de două săptămâni, mai exact în perioada 18-29 septembrie, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a cerut două săptămâni. În momentul în care medicul a plecat, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv.

Conducerea unității medicale a încercat să-l înlocuiască cu un alt specialist de la „Mavromati”, doar că acest lucru nu a fost posibil.

„De pe 28 septembrie, tot personalul este chemat din concediu și își reia activitatea. Personalul mediu și auxiliar se întoarce de mâine, iar medicul de vineri. Din acest moment nu se va mai închide niciodată Darbaniul cât sunt manager pentru că nu își vor mai lua concediu toți odată”, a declarat Monica Adăscăliței, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

Personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat

Problema este de mai mulți ani, tot personalul de la Darabani având multe zile de concediu neefectuat.

„S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo, fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani, nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni. Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența”, a menționat Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Pentru că nu a fost posibilă înlocuirea acestuia, medicul din Darabani a fost rechemat din concediul de odihnă.

„Am solicitat domnului doctor să-și reducă concediul și să-l rechemăm din concediu pentru a reîncepe activitatea pe Secția Darabani. Acolo este o problemă de ani, nu de o săptămână, de o lună sau de un an. În momentul în care s-a închis Spitalul Darabani, situația la Darabani a fost ținută de domnul doctor Munteanu, care în perioada pandemiei ne-a ajutat și a făcut gărzi pe secția COVID. Situația cu un singur medic nu este de acum, iar posturi au fost scoase la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale”, a mai spus Monica Adăscaliţei, după ce un spital s-a fost închis deoarece singurul doctor a plecat în concediu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.