luni, 13 mai, 2024

Tratament naturist pentru unghie lovită. Cum să ameliorezi durerea simțită după leziune?

De obicei, doamnele care poartă unghii cu gel se rănesc constant și caută tratament naturist pentru unghie lovită. Astfel, trebuie să știi cum să te ajuți pe tine sau pe o altă persoană care a suferit această leziune pentru a evita consecințele grave. Calitatea primului ajutor va determina durata tratamentului ulterior.

Imediat după rănire, sub unghie va apărea o vânătaie, care va căpăta treptat o culoare roșie-violetă sau chiar albastră. Până când această vânătaie dispare complet, persoana va simți diferite grade de durere. Degetul se va umfla și se va înroși. Trebuie spus că o astfel de leziune implică, de obicei, o fractură a falangei degetului. Prin urmare, primul ajutor ar trebui să includă o examinare a integrității osoase. O leziune a unghiilor de la degetele de la picioare se caracterizează printr-o sensibilitate crescută a terminațiilor nervoase, adică o senzație constantă de durere puternică, care trebuie tratată cât mai curând posibil.

Tratament naturist pentru unghie lovită. Măsuri de prim-ajutor în caz de rănire

Calendula și mușețelul sunt două plante folosite de obicei pentru tratamentul unghiei lovite. Aceste plante sunt eficiente împotriva vânătăilor, datorită proprietăților lor dezinfectante și analgezice. Pentru a face o compresă, se iau proporții egale din toate aceste plante. După care se toarnă un pahar de apă clocotită peste amestec și se lasă la infuzat timp de o oră. Scurgeți lichidul și aplicați amestecul pe zonele afectate ale degetului ca o compresă peste noapte.

Cremele naturale sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru tratarea diferitelor vânătăi. Din cele mai vechi timpuri, bunicii noștri pregăteau acasă diverse tincturi pentru a scăpa de durere. Astfel, unul dintre cele mai eficiente remedii se pregătește cu o lingură de amidon de cartofi care se diluează cu apă caldă până la consistența unei smântâni groase. Produsul se aplică pe suprafața degetului. Odată ce amidonul se întărește, se spală cu apă caldă și se aplică din nou. Această procedură se repetă până la ameliorarea simptomelor.

Un alt remediu naturist constă în amestecarea a câte o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de sare de mare și dizolvați-le într-un pahar de apă caldă. Un deget se înmoaie în soluție și se ține timp de un sfert de oră. Apoi se aplică peroxid de hidrogen pe suprafață. Tratamentul se face zilnic până la dispariția simptomelor vânătăii.

Rețete naturiste pentru tratarea disconfortului la domiciliu. Leacuri știute doar de bunica

Pentru prima rețetă de leac se spală o frunză de patlagină sub jet de apă, se aplică un strat subțire de miere pe suprafața acesteia, se aplică pe unghia deteriorată și se acoperă cu un bandaj. Compresa este lăsată peste noapte.

Următoarea rețetă include pulberea Badiaga. Aceasta se diluează cu apă caldă și se aplică pe zona afectată. Se spală după două ore cu apă caldă. Procedura se efectuează în absența deteriorării pielii, de două ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Un tratament naturist pentru unghie lovită presupune și remediul pregătit din planta de pelin. Aceasta se toacă mărunt, se aplică pe vânătaie, se acoperă cu folie de plastic și se fixează cu un bandaj. Îndepărtați compresa după trei ore. Repetați procedura în fiecare zi, până când durerea dispare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite