vineri, 14 iunie, 2024

Un asteroid de jumătate de tonă a lovit Pământul. NASA a lansat un avertisment: Nu atingeți!

Cât de bine suntem pregătiiți dacă un asteroid s-ar îndrepta către Pământ? Este o întrebare destul de controversată mai ales din prisma faptului că meteoritul de jumătate de tonă a lovit Pământul, iar cei de la NASA au lansat deja un avertisment.

Oficialii agenției spațiale americane au explicat faptul că bucățile din meteorit pot fi toxice, iar oamenii care le găsesc sunt sfătuiți să nu le atingă.

Un meteorit a lovit Pământul

Mai mulți martori au povestit cum zgomotul a fost unul infernal, meteoritul care a lovind Pământul lăsând o dâră de lumină. Fenomenul astrologic este unul destul de rar, iar oamenii de ştiinţa cataloghează meteoritul ca fiind de o dimensiune redusă. Chiar dacă are o lățime de doi metri și peste 500 de kilograme greutate. Evenimentul s-a produs în sudul Texasului, explică NASA .

„Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului la viteze mari, ei încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în mici fragmente înainte de a lovi pământul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru oameni”, a transmis NASA într-un comunicat de presă.

Meteoritul a lovit pământul, dar nu s-a dezintegrat în totalitate. Sunt numeroase bucăți care au aterizat pe planetă, acestea fiind chimice. Potrivit oficialilor de la NASA, populația nu trebuie să atingă acele bucăţi de meteorit pentru că există un risc crescut de contaminare. Satelitul de cartografiere a fulgerelor măsoară fulgerele din spațiu, iar într-o postare pe Facebook de miercuri, NWS a spus că nu a existat nicio activitate de furtună în zonă când meteorul s-a prăbușit.

 

Șeriful din comitatul Hidalgo, Eddie Guerra, a postat pe Twitter că a fost informat de controlorii de trafic aerian din Houston că două avioane au raportat că au văzut și un meteor pe cer lângă McAllen.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite