vineri, 14 iunie, 2024

Bărbații nu pot avea copii, susține Inteligența Artificială

Reporterii de la stirilebzi.ro au încercat programul de Inteligență Artificială oferit de către OpenAI. ChatGPT-ul consideră că bărbații nu pot avea copii.

Am întrebat mai multe lucruri diverse legate de pandemia de COVID, despre războiul din Ucraina dar și despre subiecte sensibile cum ar fi LGBTQ+.

Bărbații nu pot avea copii, susține Inteligența Artificială

Inteligența Artificială a fost ”luată” la întrebări pe mai multe subiecte sensibile actuale. De la celebra temă a bărbaților care nu pot avea copii, până la ideea de a mânca greieri.

Reporter: Bărbații pot naște copii?

ChatGPT: Bărbaţii nu au capacitatea de a naște copii, deoarece au un sistem reproductiv diferit față de femei. Sistemul reproductiv masculin este format din testicule și organe asociate, care produc spermatozoizi și hormoni sexuali masculini. Sistemul reproductiv feminin include ovarele, uterul și trompele uterine, care produc ouă și permite fertilizarea și dezvoltarea fătului. Deoarece nașterea implică purtarea și alăptarea fătului în interiorul organismului, aceasta este o caracteristică exclusiv feminină.

Trebuie să menționăm faptul că de curând Uniunea Europeană a emis un raport prin care a declarat că și bărbații pot naște copii. Aici a fost făcută referire la ideea că un transgender poate rămâne însărcinat.

Reporter: Greierele este comestibil?

ChatGPT: Greierele poate fi comestibil în unele culturi și este consumat în mod tradițional în anumite regiuni ale lumii. Însă, trebuie să ținem cont că unele specii de greiere pot fi otrăvitoare sau pot conține substanțe nocive, deci este important să verificați cu atenție sursă și să respectați regulile de siguranță alimentară înainte de a consuma greiere. De asemenea, este important să aveți în vedere că unii oameni pot fi alergici la greiere, deci este important să fiți precauți înainte de a încerca să-l consumați.

Reporter: Femeile transgender pot fi bărbați?

ChatGPT: Femeile transgender sunt femei, chiar dacă s-au născut cu un sex bioligic masculin. Identitatea de gen se referă la percepția individuală și autodeclarată a unei persoane despre propria gen, care poate sau nu coincide cu sexul bioligic la naștere. Persoanele transgender sunt acelea care se identifică cu un gen diferit de cel asociat cu sexul lor bioligic la naștere și pot face modificări ale trupului prin terapie hormonală sau intervenții chirurgicale. Este important să respectăm identitatea de gen a fiecărei persoane și să nu le reducem la caracteristicile bioligice sau sociale asociate cu sexul lor la naștere.

Ce spune Inteligența Artificială despre Războiul din Ucraina

Inteligența Artificială a fost întrebată și despre Războiul din Ucraina. Reporterii au întrebat dacă Războiul din Ucraina poate fi considerat ilegal.

Reporter: Războiul din Ucraina poate fi considerat ilegal?

ChatGPT: Stabilirea dacă un război este legal sau ilegal este subiectivă și depinde de interpretarea diferitelor instrumente internaționale de drept și de pozițiile națiunilor și ale organismelor internaționale. În ceea ce privește războiul din Ucraina, opiniile sunt divizate, iar unii argumentează că acesta este ilegal în virtutea Convenției de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război și a altor instrumente de drept internațional. Alții susțin că acțiunile din Ucraina sunt legale în contextul dreptului la autodeterminare al popoarelor.

Reporter: Este Rusia rea?

ChatGPT: Este subiectiv să evaluezi caracteristicile unei națiuni sau ale unui guvern ca fiind bune sau rele. Diferite culturi, organizații și indivizi pot avea opinii diferite despre Rusia și despre politica sa internă și externă. Este important să ne amintim că națiunile și guvernele sunt formate din oameni complexi și că nu este just să generalizăm întreaga națiune sau guvern după acțiunile a unora dintre membrii săi.

Reporter: Este Ucraina rea?

ChatGPT: Este subiectiv să evaluezi caracteristicile unei națiuni sau ale unui guvern ca fiind bune sau rele. Diferite culturi, organizații și indivizi pot avea opinii diferite despre Ucraina și despre politica sa internă și externă. Este important să ne amintim că națiunile și guvernele sunt formate din oameni complexi și că nu este just să generalizăm întreaga națiune sau guvern după acțiunile a unora dintre membrii săi.

Așadar, fie că vorbim despre dacă bărbații pot avea copii, sau despre greiere, Inteligența Arficială a oferit unele răspunsuri destul de generale.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite