duminică, 3 decembrie, 2023

Biserica Ortodoxă Română a pierdut un mare duhovnic! A trecut în lumea celor drepți într-o zi sfântă!

Biserica Ortodoxă Română a pierdut un mare duhovnic! Preotul Vasile Gabra, care a slujit timp de 42 de ani în parohia Obreja, județul Alba, a trecut în lumea celor drepți când credincioșii se aflau la pelerinajul dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva. Părintele era extrem de iubit și apreciat nu doar de oamenii din localitatea pe care a păstorit-o mai bine de pe patru decenii. Părintele Vasile Gabra va fi condus pe ultimul drum miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 10.00. Un sobor de preoți vor oficia slujba la care sunt așteptați să participe mii de credincioși.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut un mare duhovnic!

Un mare duhovnic al neamului românesc va fi condus pe ultimul drum. Este vorba despre părintele Vasile Gabra, care a slujit timp de 42 de ani în parohia Obreja, județul Alba.

Preotul era extrem de iubit și apreciat nu doar de oamenii din localitatea pe care a păstorit-o mai bine de pe patru decenii, ci și de credincioșii din alte zone care mergeau zeci de kilometri pentru a primi din partea lui un cuvânt bun de învățătură care să le aline sufletele.

Oamenii locului au numai cuvinte de laudă la adresa celui care și-a dedicat întreaga viață pentru a-i duce pe calea Domnului și spun că nu întâmplător acesta a trecut la cele veșnice chiar de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

Părintele Vasile Gabra va fi condus pe ultimul drum miercuri

Duhovnicul s-a născut la data de 12 martie 1948 în comuna Valea Lungă, județul Alba, unde a făcut și clasele primare și gimnaziale. Ulterior, el a urmat cursurile Liceului Teoretic „Iacob Mureșianu” din Blaj, în perioada 1955-1962. După finalizarea stagiului militar, a devenit învățător și ulterior, profesor suplinitor în localitatea natală.

În anul 1971, chemarea lui Dumnezeu l-a determinat să se înscrie la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș, pe care l-a absolvit trei ani mai târziu.

Între timp, teologul Vasile s-a căsătorit și a devenit tatăl a doi copii. În august 1974, este hirotonit preot de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului, Crișanei și Maramureșului.

Iar din data de 1 septembrie 1974, este numit preot paroh în localitatea Obreja, unde a slujit până în aprilie 2016 când a ieșit la pensie.

Cu toate acestea el a continuat să slujească în Sfântul Altar și s-a bucurat de atenția credincioșilor ca și până atunci.

De foarte multe ori el a suplinit la rugămintea episcopului locului  preoții din celelalte parohii sau chiar în perioada vacantării parohiilor existente până la venirea noului preot.

Prin dispariția părintelui Vasile Gabra, Biserica Ortodoxă Română a pierdut un mare duhovnic. Părintele Vasile Gabra va fi condus pe ultimul drum miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 10.00. Un sobor de preoți vor oficia slujba la care sunt așteptați să participe mii de credincioși.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.