vineri, 12 aprilie, 2024

Ceai de urzică dimineața. Cum să pregătești leacul naturist recomandat de toți specialiștii

O cană de ceai de urzică dimineața are beneficii incontestabile pentru sănătate. Medicii menționează faptul că ceaiul de urzică ar putea fi dăunător în unele situații. Printre principalele contraindicații pentru administrare se numără bolile renale, coagularea ridicată a sângelui și sângerările cauzate de tumori.

Foarte importantă este și cantitatea de ceai consumată. Doza optimă pentru un adult este o cană de 250 ml, de trei ori pe zi. Pentru un copil, este suficient un sfert de cană de 3-4 ori pe zi. Cea mai importantă parte a zile pentru consumul ceaiului este considerat intervalul 8:00 – 10:00 dimineața. Este bine să știi că o creștere a dozei poate duce invariabil la consecințe negative. Cele mai frecvente cauze sunt pierderea poftei de mâncare, diareea, insomnia și amețelile. Consecințe mai grave sunt asociate cu perturbarea funcției inimii.

Ceai de urzică dimineața. Cum să depozitezi planta pentru a pregăti o infuzie iarna

Urzicile înfloresc din mai până în iulie. Pentru a pregăti un ceai din această plantă trebuie să recoltezi florile în timpul perioadei de înflorire, iunie-iulie. Din moment ce ai adunat plantele acestea se usucă la umbră, întinse într-un strat subțire.

Urzicile își pierd o parte din proprietățile medicinale după uscare. Înainte de depozitare, îndepărtați neapărat frunzele și florile înnegrite sau decolorate. Această plantă poate fi păstrată până la 2 ani în saci de pânză, într-o încăpere uscată și ventilată.

De asemenea, frunzele de urzică pot fi depozitate în frigider. Pentru a face acest lucru, frunzele proaspete sunt spălate, lăsate să se usuce pe un prosop, tăiate fin și plasate în congelator. De asemenea, este posibilă și conservarea plantei. Pentru asta frunzele trebuie să fie spălate și tocate fin. După care acestea se pun într-un borcan de sticlă sterilizat și se presează bine, astfel încât planta să lase suc. După care, umpleți borcanul cu un capac și depozitați-l într-un loc întunecos și răcoros.

Atunci când vrei să bei un ceai de urzică la prima oră trebuie să știi că acesta poate fi pregătit nu doar din frunzele plantei. Rădăcinile de urzică au un efect terapeutic mai mare decât frunzele. Rădăcinile se dezgroapă primăvara, înainte de înflorire, se spală, se toacă mărunt și se usucă. După care acestea sunt infuzate, iar consistența obținută se consumă dimineața.

La ce te ajută această bătură? Beneficiile plantei pentru organism

Un ceai de urzică consumat de dimineață este eficient pentru prevenirea hipovitaminozelor. Pentru a obține acest efect trebuie să știi cum se prepară ceaiul. Astfel, pentru o băutură caldă și aromată se toarnă 2 linguri de frunze uscate de urzică în 0,5 litri de apă fierbinte, se insistă într-un termos timp de 2 ore, după care se strecoară.

Tot mai mulți specialiști spun că nu doar ceaiul este extrem de benefic pentru sănătatea organismului. Astfel, la fel de eficient este și sucul proaspăt de urzică. Acesta este util pentru dizolvarea pietrelor la rinichi și la vezica urinară. Cu siguranță, majoritatea gospodinelor folosesc acest ceai pentru prevenirea și tratarea răcelilor. Însă, pentru a pregăti un ceai pentru viroză nu se folosesc frunzele urzicii.

Astfel, se amestecă 2 linguri de rădăcini proaspete de urzică zdrobite și 2 căței de usturoi, se toarnă cinci lingurițe de vodcă. După care amestecul trebuie insistat două săptămâni într-un loc răcoros și întunecat. Remediul se ia câte o linguriță de trei ori pe zi.

Medicii recomandă consumul unui ceai de urzică dimineața pentru a îmbunătăți activitatea mușchiului cardiac. Pentru a spori beneficiile băuturii se adaugă la ceai și miere. Pentru a vedea cu adevărat efectul remediului naturist, terapia trebuie să continue timp de cel mult 2 luni, după care este necesară o pauză.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.