marți, 5 decembrie, 2023

Cine este farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă. Avea o cutie cu mii de pastile!

Procurorii și ofițerii antidrog au reușit să îl prindă pe farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă. Acesta este acuzat că ar fi unul dintre cei mai prolifici furnizori de medicamente narcotice, oxicodonă și fentanil din Capitală.

Cine este farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă

Bărbatul reținut de polițoști este farmacist și, de mai bine de un an, ar fi luat din depozitul companiei pentru care lucra zeci de mii de pastile, pe care le-ar fi vândut unui dealer. Pastilele nu numai că dădeau dependență foarte rapid, dar puteau provoca și moartea celor care le luau.

Bărbatul, trecut de 40 de ani, este bănuit că ar fi unul dintre principalii furnizori de oxicodonă și fentanil, care ajung pe piața neagră din Capitală. Acesta era filat îndeaproape de agenții Direcției de Operațiuni Speciale și a fost prins de ofițerii antidrog aproape de Grădina Icoanei, în Centrul Capitalei, cu doar câteva momente înainte să-l întâlnească pe dealerul căruia urma să îi vândă narcoticele. Acesta avea asupra lui o cutie mare în care se aflau câteva mii de pastile de fentanil.

Farmacistul este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și lucrează de mai bine de 9 ani ca specialist în managementul calității. Bărbatul avea acces la medicamente psihotrope ce pot fi eliberate doar pe bază de prescripție specială. Conform anchetatorilor, le-a vândut unui dealer pe piața neagră.

„Suspectul a comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Vlad Pascu ar fi consumat oxicodonă obținută ilegal

Procurorii DIICOT au precizat că individul ar fi început afacerea în urmă cu aproximativ 14 luni și, de atunci, ar fi scos, rând pe rând, câteva zeci de mii de pastile ce, în mod normal, pot fi eliberate doar pe bază de prescripție specială. Așa încât s-au făcut percheziții și la depozit, pentru a se vedea dacă avea sau nu complici în interior.

Fentanilul și oxicodona sunt două medicamente ce pot fi prescrise pentru alinarea durerilor. Acestea sunt considerate cele mai periculoase droguri de mare risc. Doar fentanilul, spun specialiștii, este de o sută de ori mai puternic decât morfina și de 50 de ori mai puternic decât heroina.

„Atât fentanilul cât și oxicodona sunt substanțe psihotrope, care dau dependență. Sunt din clasa opioidelor și sunt oferite mai ales pentru tratarea durerii unor pacienți. Afectează mai ales sistemul respirator și poți să mori după ce iei supradoza aceasta”, a menționat Mihai Copăceanu, psiholog specialist în adicții.

Valoarea pe piața neagră a drogurilor vândute deja și a celor descoperite până acum în acest caz, ar putea depăși o sută de mii de euro, iar suspectul a fost reținut pentru acuzația de trafic de droguri de mare risc.

Despre Vlad Pascu, tânărul drogat care a ucis 2 studenți în tragedia din stațiunea 2 Mai, ar fi consumat oxicodonă obținută ilegal. Pentru o cutie cu 40 de pastile plătea în jur de 2 mii de lei.

Acum, farmacistul acuzat de trafic de fentanil și oxicodonă a fost reținut de polițiști.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.