luni, 15 aprilie, 2024

Comercianții sunt disperați de Fake News-ul propagat pe TikTok: Iepurașii și ouăle de Paște nu ascund bani în interior!

Isteria iepurașilor de ciocolată a pornit după ce pe TikTok s-au viralizat niște clipuri în care unii tineri susțin că ar fi găsit bani în interiorul figurinelor de ciocolată. Fără să stea prea mult pe gânduri, românii au dat fuga la magazin și s-au apucat să spargă ouăle și iepurașii de ciocolată pentru Paște, sperând să găsească bani în interior.

Iepurașii și ouăle de Paște nu ascund bani în interior

O intensă discuție internațională despre răul făcut de „furia” rețelelor sociale la adresa democrației a căpătat, în România, un aspect practic: „furia” împrăștiată de minciunile de pe TikTok a dus la sfărâmarea a zeci și zeci de pachete cu ouă de Paște de ciocolată, în magazine. Oamenii caută bani, pentru că așa li s-a spus pe TikTok. Firmele au trimis mesaje oficiale: „înăuntru e doar ciocolată, nu bani!“

Desigur, dulciurile nu conțineau bani, dar mai mulți clienți au spart produsele în căutarea banilor, motiv pentru care lanțul de magazine Lidl și producătorul de dulciuri Heidi au ieșit cu mesajul publice în care reiterează că produsele conțin doar ciocolată.

„Ia uitați iepurași care au înnebunit internetul, iepurașii care au cadouri în ei: bănuți. Este plin peste tot”, spune o utilizatoare a rețelei de socializare.

Deși filmează produsele pe rafturile magazinului, ea nu prezintă dovada prezenței banilor.

O altă utilizatoare de TikTok atrage utilizatorii să-i urmăresc clipul video spunând că a găsit bani în iepurașii de ciocolată de la Lindt.

„Iepurașii de ciocolată de la Lindt au în interior premii bănești”, este mesajul cu care o altă utilizatoare de TikTok atrage utilizatorii să-i urmăresc clipul video. Acesta se încheie, însă, înainte ca ea să prezinte vreo dovadă a prezenței banilor.

Cum a reacționat Lidl și Heidi

Aceste mesaje s-au viralizat rapid în mediul online, iar companiile au ieșit public să infirme.

„Nu mai spargeți iepurașii de ciocolată, înăuntru este chiar ciocolată însăși”, este mesajul afișat într-un magazin Lidl la raionul cu iepurași de Paște. Mesajul a fost distribuit pe pagina de Instagram a lanțului comercial, la final de martie.

Heidi Chocolate, companie producătoare de dulciuri, a publicat, de asemenea, miercuri, un mesaj pe Facebook în care cere clienților magazinelor să nu mai spargă produsele în căutare de bani.

„Am văzut la rândul nostru clipurile de pe Tik Tok, referitoare la existența banilor în figurine de Paște. Însă vă asigurăm că produsele HEIDI tematice conțin doar meșteșugul ciocolatierilor HEIDI, care decorează aceste produse manual, ou cu ou, iepuraș cu iepuraș. Nu se află nimic înăuntru. Să nu stricăm bucuria oamenilor care le vor lua acasă pentru masa de Paște”, transmite Heidi, alături de o imagine cu figurine sparte de cei care doreau să verifice dacă sunt bani.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.