miercuri, 17 aprilie, 2024

Incident grav la o grădiniță! O fetiță de 6 ani, opărită pe față cu apa de la un calorifer spart!

Un incident grav a avut loc la o grădiniță din Deva. O fetiță în vârstă de 6 ani a opărită pe față cu apa de la un calorifer spart. Micuța a suferit arsuri pe față. Educatoarea, care a încercat să protejeze copiii aflați în fața caloriferului defect, a fost și ea ușor rănită. Atât fetița, cât și educatoarea, au fost transportate de urgență la spital.

O fetiță de 6 ani, opărită pe față cu apa de la un calorifer spart!

O fetiță, în vârstă de 6 ani, de la o grădiniță din Deva, a ajuns de urgență la spital după ce a fost opărită pe față, după ce țeava unui calorifer s-a spart. Copila a suferit arsuri pe față și pe piept, după ce o țeavă a unui calorifer s-a spart și a aruncat apă clocotită. Educatoarea, care a încercat să protejeze copiii aflați în fața caloriferului defect, a fost și ea ușor rănită.

Educatoarea și fetița au fost transportate la spital, unde au primit îngrijirile medicale necesare. Ulterior, acestea au putut fi trimise acasă.

După rănile provocate, medicii susțin că fetița, în vârstă de 6 ani, va avea nevoie de un consult de chirurgie plastică.

Inspectoratul Școlar Hunedoara s-a sesizat în acest caz și anunțat că a deschis o anchetă pentru a stabili exact care au fost circumstanțele în care fetița a ajuns să fie stropită pe față cu apă clocotită, de la un calorifer care s-a spart.

Incidentul a avut loc în timp ce copiii se jucau în grup, în sala de clasă.

Dosar de cercetare penală în cazul fetiței opărite

Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul numărului unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în incinta unei grădinițe din oraș, o fată în vârstă de șase ani, a fost stropită accidental cu apă fierbinte pe față.

În cazul fetiței de la Deva, opărită pe față cu apă clocotită, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„Polițiștii au stabilit că minora, în timp ce se afla în sala de clasă a unei unități de învățământ preșcolar din municipiul Deva, la un moment dat, din cauza unei defecțiuni la robinetul unui calorifer utilizat pentru încălzirea sălii de clasă, a fost stropită cu apă fierbinte în zona feței, fiind rănită ușor. Ea a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Într-un alt caz asemănător celei în care o fetiță de 6 ani, opărită pe față cu apa de la un calorifer spart, ce a avut loc zilele trecute, o micuță în vârstă de un an, din localitatea Rusu de Jos, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a suferit arsuri după ce s-a opărit cu apă fierbinte în timp ce se juca în casă. Micuța se afla în casă, alături de mama ei, o tânără în vârstă de 18 ani. În timp ce mama fetiței încălzea un ibric cu apă ca să o spele pe fetiţă şi pe cel de-al doilea copil, micuța a tras ibricul de pe aragaz, iar apa fiartă a căzut pe ea. Fetiţa în vârstă de numai un an a fost preluată şi stabilizată de echipaje medicale de la SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite