miercuri, 29 mai, 2024

La ce oră se bea cafeaua. Trucuri care te vor ajuta să ai energie toată ziua

Puține persoane știu la ce oră se bea cafeaua. Aceasta este aromată, delicioasă și plină de antioxidanți, însă dacă este consumată la orele nepotrivite, licoarea va avea un efect negativ asupra organismului. Este binecunoscut faptul că savuroasa cafea nu trebuie băută seara deoarece nu vom mai putea dormi, însă aceasta nu trebuie consumată la anumite ore nici pe timpul zilei. O ceașcă cu cafea are efect aproape cinci ore, așa că este important momentul în care aceasta este servită. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai energie toată ziua.

La ce oră se bea cafeaua

Delicioasa cafea este pe placul multora dintre noi, fiind nelipsită dimineața alături de un mic-dejun savuros. Cu toate acestea, multe persoane consumă cafea la ora nepotrivită. Cafeaua nu trebuie consumată prea devreme, la 06.00  sau 07.00  dimineața. Licoarea aromată se bea între 9.30-10.30 pentru a-și face efectul și a ne ajuta să fim plini de energie.

Cel mai bun moment pentru a bea cafeaua este atunci când creierul poate utiliza cofeina eficient, adică nu la prima oră a dimineții, seara sau în anumite intervale din timpul zilei. Consumul cofeinei la ore nepotrivite poate duce la dezvoltarea toleranței organismului la această substanță. Astfel, o cafea servită după-amiaza nu își va mai face efectul.

Medicii recomandă să bem aromata cafea după ora 9.30 dimineața pentru a fi energici pe timpul zilei. De asemenea, nu trebuie consumate mai mult de două căni cu cafea pe zi. După un mic-dejun savuros, ideală este o cafea aromată, care ne va ajuta să trecem peste somnolența diurnă.

Cum să ai energie pe tot parcursul zilei

Multe persoane dimineața au un adevărat ritual când vine vorba de cafea. După ce s-au ridicat din pat se grăbesc să bea o cană cu cafea pentru a-și reveni și a avea energie. Total greșit, spun medicii. Specialiștii recomandă să nu bem cafeaua prea devreme dimineața. Deși s-a demonstrat că delicioasa cafea are numeroase beneficii dacă este consumată cu moderație, aceasta poate dăuna sănătății dacă este băută la orele nepotrivite.

Pentru a avea energie toată ziua, medicii ne recomandă să ținem cont de câteva trucuri. Momentul în care bem cafeaua trebuie să fie în acord cu ritmurile biologice ale organismului. Dimineața creierul comandă o descărcare de cortizol pentru a pune corpul în activitate după o noapte de somn. O ceașcă de cafea băută imediat ce ne ridicăm din pat nu ne va ajuta să ne trezim, ci dimpotrivă, aceasta va declanșa o doză în plus de stres furnizată de cafeină, care va stimula și epuiza și mai mult organismul.

Totodată, corpul se va obișnui treptat cu cafeina și efectul nu va mai fi acela de energie și stare de bine după ce am băut o ceașcă de cafea. Astfel că momentul potrivit pentru a savura aromata cafea este între 9.30 și 10.30.

Cafeaua este nelipsită dimineața, fiind pe placul multora dintre noi, însă puțini sunt cei care știu la ce orî se bea cafeaua pentru a avea energie pe tot parcursul zilei. Aromata licoare are numeroase beneficii pentru organism dacă este consumată cu moderație și la orele potrivite.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite