sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Leac pentru mirosul urât din gură! Remediul naturist care distruge toate bacteriile din gura ta

Deoarece este o problemă majoră, multă lume caută un leac pentru mirosul urât din gură, apelând la fel de fel de tratamente. Trebuie știut faptul că halitoza sau respirația urât mirositoare apare frecvent după repaosul nocturn. În primul rând, se datorează unei igiene deficitare a cavității bucale, dar poate avea și alte cauze, cum ar fi anumite afecțiuni.

Respiraţia urât mirositoare afectează tot mai multe persoane în zilele noastre. Chiar dacă ai o igienă orală adecvată, te speli şi foloseşti aţa dentară zilnic, aceasta afecţiune apare datorită alimentelor rămase între dinţi sau a unor bacterii din cavitatea bucală.

Leac pentru mirosul urât din gură

Oricare ar fi motivul, respiraţia urât mirositoare este o problemă foarte neplăcută şi, de asemenea, foarte greu de scăpat de ea. În plus, există o mulţime de produse precum pasta de dinţi sau apă de gură care îţi promit că te vor scăpa de această problemă. Numai că, aceste produse au un preţ ridicat, iar chimicalele din componenţa lor îţi pot afecta dantură. De aceea, este recomandat să foloseşti produse naturale care te vor scăpa de respiraţia urât mirositoare într-un timp foarte scurt. Iată așadar cum se prepară acest remediu.

Ingrediente: o linguriţă de miere, o linguriţă de praf de copt, un pahar de apă caldă, 2 lămâi și jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Pentru început, stoarce zeama de la cele două lămâi şi pune-o într-o sticlă. Adaugă scorţişoara, mierea, praful de copt şi apa, apoi pune capacul şi agită bine. Foloseşte aproximativ două linguriţe din acest amestec pentru a te spăla pe dinţi şi a curăţa gura. Fă gargară cu acest remediu şi scuipă după câteva minute.

Scorţişoară are excelente proprietăţi antibacteriene, astfel va elimina bacteriile ce cauzează respiraţia urât mirositoare. Mierea are aceleaşi efecte benefice ca şi scorţişoara, iar praful de copt va alcaliniza cavitatea bucală şi îţi va albi, în acelaşi timp, dintii. Lămâia este pusă pentru a da o aromă plăcută amestecului şi pentru a elimina bacteriile care au supravieţuit pe dinţi.

Cauze posibile ale halitozei

După cum spuneam, respirația urât mirositoare se datorează unei igiene deficitare a cavității bucale, iar printre cauzele acesteia amintim:

– cariile dentare
– micoza orală
– inflamaţia cavităţii bucale
– sinuzita cronică
– boala de reflux gastroesofagian
– gastrita
– bronșiectazii
– angina
– amigdalita cronică
– gingivita
– parodontita
– salivare redusă
– inflamaţia amigdalelor.

Nu în ultimul rând, halitoza poate fi provocată şi de unele tipuri de cancer, de insuficienţă hepatică şi de alte afecţiuni metabolice, din cauza amestecurilor specifice de produse chimice pe care le produc. Totodată, și boala de reflux gastroesofagian poate provoca respiraţie urât mirositoare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite