luni, 25 septembrie, 2023

O tânără din Ploiești a fost sigură că merită nota 10 la Bacalaureat! Ce s-a întâmplat după ce a făcut contestație

Sute de mii de absolvenți de liceu care au susținut examenul de Bacalureat la începutul verii, au așteptat cu inima la gura rezultatele. Anul 2023 a fost unul dificil, cu multe piedici pentru copii, care s-au suprapus și cu greva din învățământ care s-a prelungit pe o perioadă destul de lungă. Date fiind acestea, potrivit datelor furnizare de Ministerul Educației, rata de promovare a fost de 78 la sută. O tânără din Ploiești a fost sigură că merită nota 10 la Bacalaureat, astfel că a făcut contestație.

O tânără din Ploiești a fost sigură că merită nota 10 la Bacalaureat

Printre elevii excelenți, care au trecut cu brio de examenul maturităţii se află şi Aytana Maria Anghel. Fata a obţinut nota 9,70 la Logică, însă a fost nemulțumită de rezultat, și a decis să depună contestaţie.

Aytana Maria Anghel este absolventă a Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești. Ea a reușit să obțină nota maximă la Bacalaureat, deși în primă fază lucrarea sa la disciplina Logică, a fost evaluată la 9,70. Sigură de perfecțiunea răspunsurilor pe care le-a dat, fată a luat hotărârea să depună contestație și nu a avut de pierdut.

Tânără a fost elevă la profilul de filologie bilingv engleză, și a reușit să obțină nota 10 atât la Limba Română, cât și la Istorie. Însă la Logică, care este și una dintre materiile pe care le îndrăgește cel mai mult, a primit o notă sub așteptările sale.

„Mi-a plăcut mult logica, fiind una dintre materiile la care știam cel mai bine. (…) Am făcut contestație deoarece consideram că lucrarea mea este de nota 10!”, a spus Aytana.

Ea a adăugat că își dorește să meargă la facultate în Anglia, la Durham, pentru a studia Dreptul comercial, ținând cont că tatăl ei este antreprenor. Tânăra de nota 10 a fost deja acceptată la Durham University, după ce a susținut un examen la începutul lunii septembrie.

„De la mama am pasiunea pentru engleză. M-a învățat engleză de mică. Am crescut cu engleza. De la tata, care este antreprenor, am simțul afacerilor”, a mai spus Aytana Maria Anghel.

O tânără crescută în Italia a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat 2023, în județul Galați

Laura Stoicu are 19 ani și este singura absolventă din județul Galați, care a obținut media 10 la Bacalaureat în 2023. Tânăra a fost elevă la „Colegiul Național Mihail Kogălniceanu”. Până la 7 ani, ea a locuit în Roma, Italia. De mai mult de 7 ani, ea s-a întors înapoi în țară împreună cu familia, și s-au stabilit în localitatea Smârdan din Galați. Ea spune că cel mai mult a ajutat-o faptul că a învățat atunci când trebuia fiecare lecție. Tânăra își dorește să rămână în România și să studieze medicina. Însă, are de gând să își petreacă această vacanță de vară în țara în care a copilărit.

„Reţeta mea de 10 perfect înseamnă încredere, învăţat din timp, dar în primul rând încredere. Cred că asta contează foarte mult. Îmi doresc să merg la Facultatea de Medicină din Iaşi. (…) Pe vitor îmi doresc foarte mult să rămân în ţară. Acum în vacanţă mi-aş dori să merg în Italia, este locul unde m-am născut şi nu am mai fost demult acolo, cred că de mai bine de 8 ani. În Sardinia, în insula Sardinia”, a spus Laura Stoicu.

„Suntem foarte mândri. Laura este un copil de excepție, a fost șefă de promoție. A muncit pe brânci și ne bucurăm mult pentru ea”, a declarat Dana Bălăuță, director adjunct al Colegiul Național Mihail Kogălniceanu.

Laura a primit felicitări și de la primarul comunei Smârdan, localitatea în care fata locuiește.

„Bunăvestirea zilei. Singura medie de 10 la Bacalaureatul din acest an aparține unei domnișoare din comuna Smârdan. Felicitări și mult succes pe mai departe! Felicitări, de asemenea, părinților și cadrelor didactice!”, a scris primarul Silviu Zinică.

O tânără din Ploiești a fost sigură că merită nota 10 la Bacalaureat, iar după ce a făcut contestație a reușit să o obțină.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite